60 de filtre rutiere organizate de polițiștii suceveni într-o săptămână

12/02/19 ora:7:05am

Timp de o săptămână, în perioada 01 – 07 februarie 2018, I.P.J. Suceava a organizat acțiuni punctuale în sistem integrat pe raza județului, pe principalele artere rutiere, pentru asigurarea unui climat de ordine publică și siguranță rutieră și întărirea prezenței elementului poliție­­­nesc. Au  fost organizate acțiuni pe diverse segmente de drum pentru de­pis­tarea șoferilor care depășesc regimul legal de viteză și a celor care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cadrul acțiunii au fost organizate 60 de filtre pe principalele căi de comunicație, fiind constatate 2 infracțiuni și aplicate 80 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.125 lei, din care 66 la regimul circulației rutiere. Polițiștii au mai au reținut 4 permise de conducere, din care 1 pentru alcool și 3 pentru alte cauze și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Polițiștii le recomandă conducătorilor auto să adapteze viteza în funcție de vizi­bilitate și să efectueze manevra de depășire doar dacă sunt siguri că aceasta se poate face fără pericol.

De asemenea, pietonilor li se recomandă să nu utilizeze în nicio situație partea carosabilă pentru deplasare, iar traversarea străzii să se facă numai după o temeinică asigurare și prin locurile special amenajate.