Thursday , April 25 2024

6.103 absolvenţi de liceu susţin astăzi proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Bacalaureatului

Cei 6.103 de candidaţi susţin probele de BAC în 20 de centre de examen constituite în opt oraşe din judeţ. Anul acesta lucrările de BAC vor fi corectate în alt judeţ. MECS informează astăzi unde vor fi trimise pentru a fi corectate lucrările din judeţul Suceava. Rezultatele iniţiale vor fi afişate în data de 7 iulie a.c.

 
bac


Astăzi, 6.103 absolvenţi de liceu susţin proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat. Pentru susţinerea acestei probe, în judeţul Suceava s-au constituit 20 de centre de examen, după cum urmează: în municipiul Suceava: Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, Colegiul Naţional “Petru Rareş“,Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, Colegiul Tehnic “Samuil Ispoescu”, Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimendară. In Fălticeni, absolvenţii de liceu susţin proba la limba română în trei centre de examen: la Colegiul Naţional “Nicu Gane”, la Colegiul Tehnic “Mihai Băcescu” şi la Colegiul “Vasile Lovinescu”. In Gura Humorului elevii susţin BAC-ul la “Colegiul Alexandru cel Bun”, iar la Siret la Colegiul Tehnic “Laţcu Vodă”. Liceenii din Vicovu de Sus dau examenul maturităţii la Liceul Tehnologic “Ion Nistor”, iar în Câmpulung Moldovenesc la Colegiul Naţional “Dragoş Vodă” şi la Colegiul Silvic “Bucovina”. Candidaţii la BAC din Vatra Dornei susţin probele în centrul de examen constituit la Liceul Teoretic Ion Luca.
Probele scrise din cadrul examenului de BAC încep astăzi, 29 iunie 2015 cu proba scrisă la Limba şi literatura română, continuând, pe 30 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă. In data de 1 iulie a.c. se va desfăşura proba scrisă obligatorie a profilului, iar în data de 3 iulie se va desfăşura proba scrisă la alegere a profilului şi specializării. După noile modificări, rezultatele vor fi afişate în data de 7 iulie până la orele 12:00, iar între orele 12:00 şi 16:00 elevii nemulţumiţi pot depune contestaţii.
Potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, la proba scrisă la limba şi literatura română s-au înscris 6.103 candidaţi, la proba obligatorie a profilului s-au înscris 6.078 de candidaţi, din care 4.160 la matematică şi 1.918 la istorie. Totodată, la proba la alegere a profilului şi specializării s-au înscris 6.094 de candidaţi, din care 2.313 la biologie, 2.010 la geografie, 1.011 la disciplinele socio-umane, 274 la informatică şi 240 la fizică. Precizăm că din totalul de candidaţi înscrişi pentru a susţine probele scrise din cadrul Bacalaureatului, 487 sunt din serii anteriore.
Potrivit Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, comisia judeţeană a aprobat, în cazul a doi candidaţi, susţinerea lucrărilor scrise în condiţii speciale – prin dictare. “Cele două situaţii sunt în cazul unui elev de la Colegiul “Aleandru cel Bun” din Gura Humorului, care are mâna fracturată şi pentru un elev de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu Suceava care prezintă deficienţă neuromotorie”, a informat Mariana Drumea, purtător de cuvânt al ISJ Suceava.
ISJ Suceava mai informează că pentru evaluarea lucrărilor, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice a transmis precizări de ordin tehnic pentru comisia judeţeană de Bacalaureat referitor la modul de colectare a lucrărilor scrise din centrele de examen, urmând ca astăzi să fie comunicat judeţul în care acestea vor fi transportate pentru corectare.
Amintim că elevii de clasa a XII-a au făcut “cunoştinţă” cu probele de Bacalaureat, prin simulările pe care le-au susţinut la începutul acestui an. La simulările de Bacalaureat susţinute de cei peste 6 000 de elevi suceveni, mai puţin de 50% au obţinut medii peste limita de promovabilitate, adică peste nota 6.
O noutate a Bacalaureatului în acest an este faptul că Ministerul Educaţiei şi Cercetării Stiinţifice a solicitat unităţilor şcolare, centre de bacalaureat, introducerea, pe lângă supravegherea video şi supraveghere audio în fiecare sală de examen. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Scolar Judeţean Suceava, sistemul de supraveghere audio este costisitor şi nu toate şcolile îşi permit să îl achiziţioneze, însă se pot face adaptări. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate de polițiști într-o acțiune BLOCADA organizată în Siret

Marți, 23 aprilie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Siret  au organizat pe raza de competență …

One comment

  1. La Silvic nu erau nici camere video ,dar audio?Condițiile trebuie să fie aceleași pentru toți elevii.