50 de profesori suceveni s-au retras de la examenul de titularizare, speriați de subiecte

12/07/18 ora:8:45am

Aceștia au ieșit din sală după ce au văzut subiectele. Alți 61 au lipsit u au mai rămas 607 cadre didactice în lupta pentru cele 96 de posturi vacanteprofesori titularizare

50 de cadre didactice sucevene s-au retras după ce au analizat subiectele de la exa­menul de titularizare care a avut loc ieri, fi­ind de părere că dificultatea întrebărilor este mult prea mare. “Tezele aces­­­­tora nu vor fi co­rectate, iar aceștia nu vor fi considerați res­pinși, ci retrași”, a explicat inspectorul școlar Cezar Anuței, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Suceava. Alți 61 de profesori au lipsit de la acest examen și au mai rămas 607 cadre didactice în lupta pentru cele 96 de posturi vacante.

Reamintim că la Suceava, pentru anul școlar 2018/2019, sunt disponibile 872 de posturi/catedre în unitățile de învățământ, din care doar 96 sunt însă titularizabile, ceea ce înseamnă că cei care le obțin prin concurs pot fi angajați pe perioadă nedeterminată. Pentru anul școlar care începe în toamnă sunt disponibile și 606 posturi vacante pe perioadă determinată, dintre care doar 333 sunt complete, diferența de 273 fiind incomplete. Acestea vor putea fi combinate pentru a asigura alte catedre. Cele mai multe dintre posturile disponibile sunt cu angajare pe perioadă determinată, ceea ce înseamnă că posturile sunt valabile mai puțin de patru ani și pot fi ocupate de suplinitori calificați. Pentru titularizare, candidații trebuie să obțină minimum nota 7.00. Dintre cele 96 de posturi vacante pe perioadă nedeterminată, 69 sunt în mediul urban, iar restul de 27 sunt în mediul rural. Mai exact, sunt 15 posturi libere de educatoare, 11 de învățătoare, patru pentru profesorii de Sport, nouă catedre vacante pentru profesorii de Matematică și trei pentru cei de Fizică. Pentru Limba engleză, Limba franceză și Limba germană este câte un singur post vacant pe perioadă nedeterminată.

 

Rezultatele vor fi afișate pe 17 iulie, iar notele finale, în urma contestațiilor, vor fi comunicate pe data de 24 iulie. (Cristina RUŞTI)