37 de noi cazuri de rujeola au fost confirmate in ultima saptamana in Suceava, din totalul de 60 raportate in intreaga tara

reportersite
19/10/19 ora:9:04am

Alte 60 de cazuri de rujeolă au fost confirmate  în ultima săptămână, în şapte judeţe, cele mai multe dintre acestea – 37 – fiind în judeţul Suceava.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că, în perioada 14-18 octombrie, au fost raportate încă 60 de cazuri nou-confirmate de rujeolă.  Acestea au fost semnate în şapte judeţe: Suceava – 37, Braşov – şapte, Neamţ – cinci, Caraş-Severin – patru, Mehedinţi şi Timiş – câte trei, Mureş – un caz.

Ca urmare, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 18 octombrie este 18.486, din care 64 de decese.

Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații. Astfel, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1.000 de bolnavi de rujeolă, boala este mortală.