Friday , March 29 2024

356,2 milioane lei – bugetul Primăriei Suceava pentru 2015

lungu apr 2014 [800x600]

„Având în vedere că 129,03 milioane de lei sunt pentru investiţii, adică  36% din bugetul local pentru 2015, se poate concluziona că avem în acest an un buget al dezvoltării. Sper să se realizeze ce ne-am propus, deşi nu toate lucrurile depind de Primărie”, ne-a declarat primarul Ion Lungu. „ Nu cred că ar fi motive să se refuze adoptarea proiectului, mai ales că au fost trei runde de discuţii preliminare cu consilierii locali. Ni se vor da bani în plus faţă de anul trecut din cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venit şi mai mizăm pe o creştere a veniturilor din încasările din taxe şi impozite”, a declarat Ion Lungu

Bugetul local al Sucevei pentru anul 2015 este în sumă de 356,2 milioane lei, fiind cu 19,2% mai mare faţă de anul trecut. Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a declarat că sunt peste 227 de milioane de lei pentru cheltuielile de funcţionare, reprezentând o sumă cu 1,57% peste cea din anul 2014, iar diferenţa de puţin peste 129 de milioane de lei pentru cheltuielile de investiţii fiind o sumă cu 71,59% faţă de cea din 2014.
Referindu-se la acest aspect, primarul a explicat că o mare parte din bani provin din cele trei proiecte cu finanţare elveţiană pe care municipalitatea ar dori să le aplice din acest an, un proiect cu fonduri europene pentru străzi pe care Primăria l-a început anul trecut, dar cea mai mare parte a banilor vor fi cheltuiţi anul acesta, dar şi un proiect privind continuarea reabilitării şi modernizării zonei centrale cu bani de la Ministerul Dezvoltării.
„Având în vedere că 129,03 milioane de lei reprezintă 36% din bugetul local pentru 2015 se poate concluziona că avem în acest an un buget al dezvoltării. Sper să se realizeze ce ne-am propus, deşi nu toate lucrurile depind de Primărie”, ne-a declarat primarul Ion Lungu.
El a precizat că în ceea ce priveşte sumele pentru unităţile de cult preconizate a fi susţinute, în 2015, de la bugetul local al Sucevei, este vorba de 2,86 de milioane de lei. Totuşi, după cum a explicat primarul Ion Lungu, o sumă de un milion de lei va fi alocată pentru Catedrala Sucevei întrucât pe lângă cererea ca atare a fost ataşată documentaţia în întregime, motiv pentru care în şedinţa de joi va fi şi un proiect pentru repartizarea sprijinului financiar respectiv. Primarul Ion Lungu a explicat că pentru alte unităţi de cult vor fi prevăzute sume în buget, urmând ca în funcţie de documentaţia care va fi depusă pe parcursul anului să le fie atribuite fonduri, în limitele prevăzute în buget.
Pentru susţinerea activităţilor sportive, aproximativ 2,5 milioane de lei vor fi alocate de la bugetul local, din care 1,2 milioane pentru fotbal şi 0,5 milioane de lei pentru handbal.
De asemenea, alte 1,38 milioane de lei vor fi acordate pentru susţinerea activităţilor de cultură derulate de instituţii şi/sau asociaţii. Din această sumă, trei sute de mii de lei va merge spre Muzeul Bucovinei care va primi susţinere pentru trei evenimente: Festivalul de Artă Medievală (150 de mii de lei), Festivalul de Teatru (100 de mii de lei) şi Bucovina Rock Castle (50 de mii de lei).
La unităţile şcolare, bugetul pentru lucrările de reparaţii şi de investiţii pentru anul în curs care va fi propus spre aprobare în şedinţa din 29 ia-nuarie va fi de 9,438 milioane de lei, adică peste două milioane de euro din care 4,3 milioane sunt lucrări pentru investiţii iar diferenţa este pe reparaţii.
„Consider că ar fi necesar să se aprobe proiectul de buget pe data de 29 ianuarie. Nu cred că ar fi motive să se refuze adoptarea proiectului, mai ales că au fost trei runde de discuţii preliminare cu consilierii locali. Să dea Domnul să putem face ce ne-am propus. Ni se vor da bani în plus faţă de anul trecut din cotele defalcate din TVA şi impozitul pe venit şi mai mizăm, noi pe o creştere a veniturilor din încasările din taxe şi impozite”, a declarat Ion Lungu. (Dan PRICOPE)
 
 

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …

One comment

  1. Bani pe hartie so orasul arata groaznic.