30% dintre candidații înscriși pentru admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni nu au promovat probele eliminatorii

18/01/20 ora:7:31am

Proba de verificare a cunoştinţelor are loc duminică, 19 ianuarie. Candidaţii declaraţi ”ADMIS” se vor prezenta la școală în data de 2 februarie și vor începe cursurile luni, 3 februarie.

Probele eliminatorii ale admiterii la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni au redus cu o treime numărul candidaților înscriși în competiția pentru cele 170 de locuri scoase la concurs.

43 de candidați s-au retras înainte de începerea probelor eliminatorii, la contravizita medicală s-au retras sau au fost declarați ”Inapt” 39 de candidați, iar în urma evaluării performanței fizice alți 248 au primit calificativul ”Nepromovat”. Din totalul celor 182 de femei care s-au înscris în cursa pentru admiterea la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi de la Fălticeni 126 au fost eliminate în urma parcurgerii traseului aplicativ.

”S-a încheiat etapa probelor eliminatorii a concursului de admitere. Probele eliminatorii au fost promovate de 735 de candidaţi, reprezentând un procent de 70% din numărul total al candidaţilor înscrişi în concurs. Candidaţii declaraţi <ADMIS> se vor prezenta la școală în data de 2 februarie 2020 și vor începe cursurile luni, 3 februarie”, au precizat reprezentanții unității de învățământ. Dintre candidații care vor susține probele scrise doar 29 sunt fete.

Proba de verificare a cunoştinţelor are loc duminică, 19 ianuarie. Testul scris se desfăşoară la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni şi la Colegiul Naţional ”Nicu Gane” Fălticeni, iar accesul în săli se face în intervalul orar 09.00 – 09.30. Potrivit reprezentanților instituției de învățământ, după predarea lucrărilor, candidaţii vor reveni în sălile de examen pentru corectarea acestora și calcularea punctajului obţinut. Conform graficului de desfăşurare a concursului de admitere, rezultatele finale vor fi afişate duminică, ora 21.00.

Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi ”Petru Rareş” Fălticeni are disponibile pentru concursul de admitere 170 locuri, din care 3 pentru romi şi 2 pentru alte minorităţi. Din numărul total de locuri, 150 sunt pentru jandarmi, 15 sunt alocate pentru Serviciul de Informații Externe și cinci locuri Inspectoratului General de Aviație. (Oana NUȚU)