26.900 de pachete cu țigări de contrabandă găsite de polițiștii de frontieră într-un microbuz abandonat la Falcău

30/05/19 ora:4:01am

În data de 26 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava și al Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – ITPF Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia comba­terii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 12.30, un echipaj al poliției de frontieră a descoperit, abandonat, în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Falcău, în apropierea râului Suceava, un microbuz marca Mercedes Benz în care se aflau mai multe colete cu țigări.

Polițiștii de frontieră au dus microbuzul cu țigări la sediul S.T.P.F. Suceava, unde, în urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 26.900 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de peste 314.730 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar microbuzul în valoare de apro­ximativ 15.000 lei a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Suceava. În continuare polițiștii de frontieră fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.