25 de sensuri giratorii la principalele intersecții din județ, benzi de stocare în trafic și alte proiecte, prezentate primarilor de conducerea CJ

14/09/17 ora:8:19am

“Trebuie să se stabilească un calendar de evenimente pe care să le punem în funcțiune cu ocazia Centenarului”, a spus președintele CJ, Gheorghe Flutur, care a anunțat că “se vor monta la intrarea în județul Suceava încă din iarna ce va veni plăcuțe care să marcheze împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Tara Mamă”  

propuneri fluidizare trafic pt PATJ   2 (2)Președintele Consiliului Județean Su­ceava, Gheorghe Flutur, a anunțat ieri că a avut o ședință de lucru cu primarii din județ în care s-au discutat mai multe teme legate de funcționarea uni­tăților administrativ-teritoriale din județ. Printre acestea, înființarea a 25 de sensuri giratorii de arterele rutiere naționale și județene din Suceava, stadiul pro­iec­te­lor pe apă – canal, cele vizând colec­tarea deșeurilor, dar și cele ce vizează pregătirea în localitățile din județul Su­ceava a acțiunilor privind împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Gheor­ghe Flutur a arătat că, în ceea ce pri­veș­te colectarea deșeurilor, Consiliul Ju­dețean se pregătește pentru a pune în funcțiune în perioada imediat următoare Depozitul ecologic de la Vorniceni – Moara. “Avem șase ofertanți, iar din momentul în care vom avea un câștigător, vom cere autorizația de mediu pentru a fi pregătiți pentru colectarea selectivă a deșeurilor și transportarea acestora la Depozitul ecologic de la Moara”, a anunțat președintele Consiliului Jude­țean.

In ceea ce privește acțiunile aflate în proiect pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri, Gheorghe Flutur a arătat că a invitat toate primăriile din județ să facă par­te din Programul Centenar, care pentru suceveni înseamnă mai întâi sărbă­to­ri­­­­rea a 100 de ani de la Unirea Bu­­co­vinei cu Tara. “Trebuie să se stabilească un calendar de evenimente pe care să le punem în funcțiune cu ocazia Centenarului”, a spus președintele Consiliului Județean, care a precizat că “se vor monta la intrarea în județul Suceava încă din iarna ce va veni plăcuțe care să marcheze împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Tara Mamă”.

In altă ordine de idei, Gheorghe Flutur a arătat că în ceea ce privește amenajarea teritoriului, s-a pus în discuție la întâlnirea de ieri cu primarii din județ Masterplanul de transport – rețeaua rutieră a județului. S-a prezentat proiectul de realizare a unor centuri ocolitoare, a unor benzi de stocare, precum și realiza­rea îndelung așteptatului coridor expres Siret – Suceava – București. Președintele CJ a arătat că din Masterplanul de transport rutier a rezultat necesitatea construirii a 25 de sensuri giratorii la inter­secțiile drumurilor naționale și jude­țene din Suceava. 18 dintre acestea ar ur­ma să fie pe drumuri naționale, iar 7 pe drumuri județene. Seful administra­ției județene a oferit și câteva exemple de locații în care ar urma să se realizeze aceste sensuri giratorii. Dintre acestea, unul ar fi pe DN2, la Vadu Moldovei, intersecția cu drumul către Fântâna Mare; tot pe DN2 se prefigurează construirea unor sensul giratorii la Spătărești și la Grănicești, unde este intersecția cu drumul către Rădăuți. Pe DN17 se are în vedere construirea unui sens giratoriu în orașul Frasin, la intersecția cu drumul spre Stulpicani și a altuia la Pojorâta, la intersecția cu drumul spre Fundu Mol­do­vei. Un alt sens giratoriu ar urma să fie amenajat pe DN2H, la Marginea, la intersecția cu Solca, dar și un altul, pe aceeași arteră rutieră, la intersecția cu drumul ce merge către Horodnic. Acestea sunt doar câteva exemple enumerate de președintele CJ Suceava, ce sunt cu­prinse în programul de amenajare a sensurilor giratorii în județul Suceava. Cât privește necesitatea benzilor de stocare de pe șoselele principale ale județului, exemplul considerat cel mai elocvent îl reprezintă, conform șefului administrației județene, cel de pe DN 29, la intersecția din Salcea cu drumul ce pleacă din șoseaua națională către Aeroportul “Stefan cel Mare”. (Neculai ROSCA)