Saturday , April 20 2024

25 de cascadori îşi vor da foc în timp ce vor dansa pentru record Guinness Book, la Hora Bucovinei

 nechifor 03 iulie [800x600]

Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava – instituţie care organizează Hora Bucovinei, în satul Bucşoaia din oraşul Frasin – a precizat că va fi un record 100% românesc, de la cascadorii implicaţi la straie şi tehnologia de utilizare. Costurile sunt de 30 de mii de euro şi vor fi suportate de către Muzeul Bucovinei

Douăzeci şi cinci de cascadori români, coordonaţi de Valentin Vasilescu, vor încerca, în 18 mai, la Hora Bucovinei care se va desfăşura la Bucşoaia, să doboare un record Guinness Book, dansând o horă, după care îşi vor da foc. Anunţul a fost făcut, ieri, în conferinţă de presă, de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, instituţia pe care o conduce fiind una din cele implicate în organizarea Horei Bucovinei. Preşedintele CJ Suceava a mai spus că, în acest an, Hora Bucovinei va fi organizată în 18 mai, iar pe lângă parada gospodarilor şi concertele de muzică populară, în seara zilei de duminică se va încerca doborârea unui record Guinness Book.
Potrivit celor spuse de Cătălin Nechifor, Valentin Vasilescu este un nume de referinţă în domeniul cascadoriei, iar el şi echipa sa de cascadori vor încerca să doboare recordul înregistrat în Statele Unite, unde 21 de dansatori şi-au dat foc la Cleveland, Ohio. Cătălin Nechifor a explicat că se doreşte a fi un „record 100% românesc”, de la straiele pe care le vor folosi cascadorii, la tehnologia utilizată şi chiar şi naţionalitatea acestora. Conform celor spuse de şeful administraţiei judeţene sucevene, Valentin Vasilescu şi ceilalţi 24 de cascadori vor folosi un gel special de protecţie, de producţie autohtonă, iar îmbrăcaţi cu costume populare vor dansa o horă românească şi îşi vor da foc simultan, în timpul unei hore.
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a precizat că din fondurile instituţiei vor fi asigurate costurile acestui eveniment de doborâre a recordului Guinness Book, care se ridică la 30.000 de euro iar la Bucşoaia vor fi şi reprezentanţi ai Guinness Book pentru omologarea recordului. Totodată, Emil Ursu a explicat că s-a ales ca grupul de cascadori să danseze o horă, fiind considerat dans tradiţional.
Reamintim că în judeţul Suceava au mai fost înregistrate două recorduri, în anul 2009, omologate de Word Records Academy, unul pentru cel mai mare ou tradiţional de Paşte, în municipiul Suceava, iar un altul, în Rădăuţi, pentru cea mai mare pască din lume. „Hora Bucovinei” are loc în localitatea suceveană Bucşoaia, din oraşul Frasin, fiind o manifestare anuală care marchează urcatul oilor la munte.
Prima ediţie a evenimentului „Hora Bucovinei” s-a desfăşurat în anul 2008, la iniţiativa lui Gheorghe Flutur, iar în 2009 la aceasta a participat şi preşedintele Traian Băsescu, care a tuns mai multe oi, iar pe dealurile din apropiere a fost scris, cu oi, „Bucovina”. Proiectul „Hora Bucovinei” a fost finanţat în 2011 cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional. (Dan PRICOPE)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …

One comment

  1. Eu sunt de parere ca Suceava poate stabili recordul lumii la cei mai prostii conducatori si la cei mai multi infractori cu functii de conducere in institutii publice