241 de candidați au susținut ieri proba scrisă din cadrul examenului de definitivare în învățământ

20/04/17 ora:11:42pm

Din cei 253 de candidați înscriși pentru a susține în acest an școlar examenul de definitivat, 12 nu s-au prezentat ieri pentru a susține proba, iar dintre candidații prezenți 25 s-au retras în timpul probei.Un candidat a fost eliminat din examen întrucât i-a sunat telefonul în timpul susținerii probei scrise și nu va mai putea susține examenul decât în sesiunea din 2019 

 Inspectoratul Scolar Suceava - martie 2015 [800x600]

Ieri a avut loc proba scrisă din cadrul exa­menului de definitivat în învățământ. La nivelul județului Suceava au fost validați după prima etapă 253 de candidați. 272 de candidați s-au înscris inițial pentru a susține în acest an școlar examenul de definitivat în învățământ la 33 de discipline, iar 19 s-au retras din concurs în  prima etapă. La proba scrisă, care s-a desfășurat ieri, au participat 241 de candidați, 12 fiind absenți. Dintre candidații prezenți 25 s-au retras. Conform purtătorului de cuvânt al ISJ Suceava, Cezar Anuței, “candidații trebuie să stea în sală minimum o oră. In intervalul 1-3 ore aceștia se pot retrage din examen, iar după trei ore sunt obligați să predea foaia de examen”.

Un candidat a fost eliminat din examen întrucât i-a sunat telefonul în timpul susținerii probei scrise. Conform purtătorului de cuvânt al ISJ, “în cazul candidaților eliminați, acestora nu le sunt corectate lucrările și nu mai au dreptul să se înscrie în concurs în sesiunea următoare”.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel național. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Conform informațiilor postate pe site-ul oficial al Ministerului Educației, “examenul certifică și faptul că un cadru didactic debutant care a optat pentru această carieră dispune de pregătirea necesară pentru exercitarea profesiei didactice și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice”.

Primele rezultate vor fi afișate marți, 25 aprilie, la centrele de examen și pe http://definitivat.edu.ro/. Contestațiile vor fi depuse în centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 aprilie, după afișarea rezultatelor, și 26 aprilie. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul examenului duminică, 30 aprilie. Transmiterea la nivel central a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin de ministru are ca termen-limită data de 22 mai. (Alexandra IONICA)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. REGHE 21/04/2017 la ora 20:51 -

    Degeaba se chinuie bieții debutanți să intre în sistem.POSTURILE BUNE SUNT OCUPATE DE PENSIONARI-PREFERAȚII SISTEMULUI DE ÎNVĂȚĂMÂNT!!După ce nesimțiții nu au dat niciodată un examen de titularizare s-au titularizat cu dosarele prin anii 90 și unii cu repartiții cum era atunciși apoi cu tranferuri ,audat gradele pe la Universități cum le-au dat și ei stiu cum le-au luat ,acum nu se mai dau dusului din sistem.Dar stiu sa comenteze daca unul altul a luat nota mai mică dar nesimțiții nu au dat niciodată examen!!!STAU pe la catedre cu foarte multe ore suplimentare,cer prelungiri la nesfârșit în condițiile în care în Suceava TINERII SUNT ȘOMERI CU STUDII SUPERIOARE!Elevii nu-i vor de nicio culoare ,de asta și abandonează școala ,dar nimănui nu-i pasă!Ei au de unde face atennții unde trebuie să mai primească o PRELUNGIRE!ZACE JUDEȚUL DE PENSINARI DE LA ÎNVĂȚĂTOARE ÎN BURICUL TÂRGULUI(nu știm cum părinții dau copiii la așa băbăciuni)și până la țară PLIN DE PENSINARI ÎN PRELUNGIREA -PRELUNGIRILOR-inclusiv I.Ș.J!!!!RUȘINEEEE!