Friday , April 19 2024

20 de cadre didactice s-au retras de la examenul de Definitivat, speriate de dificultatea subiectelor

Dintre cei 369 de profesori, învățători și educatori care doreau să depășească statutul de debutant în învățământ, 30 au lipsit de la examenul de ieri. Examenul a avut loc la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”

definitivat

Din cei 369 de candidați înscriși pentru examenul de Definitivat, 30 au lipsit, iar alți 20 s-au retras, speriați de dificultatea subiectelor. Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru a susține examenul pentru educatori, și anume 88 de candidați, iar 69 s-au înscris pentru a susține examenul pentru învățători. Alte 44 de persoane au susținut examenul de Definitivat la Educație Fizică, 32 la Limba și literatura română, 28 la Engleză, 18 la Matematică, 12 la Psihologie pedagogică specială, câte opt la Biologie și Religie, câte șase candidați s-au înscris la Economie și Geografie, câte cinci la Istorie și Consiliere școlară. Examenul a avut loc la Colegiul Tehnic “Samuil Isopescu”.  Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie cel puțin 8.00 pentru promovarea examenului.

Conform calendarului de desfășurare a examenului din acest an, rezultatele vor fi afișate pe 24 iulie, candidații nemulțumiți putând depune contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 25-27 iulie 2018. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iulie, iar în perioada 30 iulie-3 august 2018 va avea loc transmiterea către Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului Educației. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. (C.R.)

 

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …

One comment

  1. Să fie trimiși la examene cei care au îndeplinit vârsta de pensionare și cer prelungirea activității!Acesti pensionari nu au dat niciodata examen,fie au avut repartiție cum era la profesori pana in anii 91 indiferent ce medie aveau tot primeau o repartiție pe post și apoi se mai învârteau sau mulți care erau neclar in anul 1990 si-au facut un dosar cu sina ,au scrsi numele pe el si la Inspectoratul Școlar li s-a facit titularizare pe postul care erau funcționali la acea vreme!!!!Acum acesti pensionari sunt metodisti,inspectori,generali și tot felul de funcții fără să fi dat un examen de titularizare.Așa că nu mai fiți așa cârcotași,mai ales ziariștii care pentru o Cola scrieți orice!!!