Thursday , April 25 2024

Conform datelor furnizate de IPJ Suceava, DN 17, drumul care leagă Suceava de Vatra Dornei, continuă să fie cel mai periculos din judeţ. Numai în primul trimestru, pe DN17, s-au produs opt accidente rutiere grave, soldate cu două persoane decedate şi nouă rănite grav 

 dn 17 [800x600]


In primul trimestru al anului 2015, din punct de vedere al riscului de accidente rutiere, cea mai periculoasă arteră a judeţului Suceava a fost DN 17, drumul care leagă Suceava de Vatra Dornei, unde au avut loc opt de accidente rutiere grave, soldate cu două persoane decedate şi nouă rănite grav, urmat de DN 2 cu şapte de accidente rutiere grave în care au murit trei persoane, iar alte şapte au fost rănite grav, iar pe locul al treilea ca periculozitate s-a clasat DN 2E cu un accident rutiere grav în urma căruia o persoană a decedat.
Comparativ cu primul trimestru al anului 2014, în anul 2015, pe drumurile ce traversersează judeţul Suceava s-au produs 53 de accidente rutiere grave, cu trei mai puţine, soldate cu 13 de persoane decedate şi 51 de persoane rănite grav, cu două decesuri mai puţine faţă de primul trimestru din 2014. Principalele cauze de producere a accidentelor de circulaţie grave la nivelul judeţului Suceava în 2015 au fost viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum care a produs 17 de accidente în urma cărora au murit cinci de persoane, iar alte 18 s-au ales cu răni grave, indisciplina pietonală din cauza căreia s-au produs 10 accidente soldate cu cinci persoane decedate şi cinci de persoane grav rănite şi abaterile căruţaşilor cu un număr de şase accidente.
In acest an poliţiştii au desfăşurat activităţi de prevenire a evenimentelor rutiere ce au avut ca scop reducerea nivelului de victimizare a populaţiei prin accidente de circulaţie, sens în care, lunar, grupul de lucru format la nivelul IPJ Suceava pentru monitorizarea şi stabilirea strategiei în plan preventiv a identificat priorităţile de acţiune, în vederea folosirii eficiente a resurselor umane şi logistice din componenţa structurii rutiere.
Cel mai grav accident de circulaţie din acest an s-a produs pe DN17, în curba morţii din Prisaca Dornei
In data de 2 aprilie 2015, în jurul orei 12.15, un nou eveniment rutier cumplit a avut loc la intrare în Prisaca Dornei, comuna Vama. Un tir MAN care tracta o semiremorcă încărcată cu cherestea, condus de Marius Cobşa, de 39 de ani, din oraşul Băicoi, judeţul Prahova, într-o curbă periculoasă la stânga, a intrat în balans, a rupt un stâlp de joasă tensiune, a distrus gardurile de la două case şi s-a răsturnat în curtea unei gospodării aflate în apropiere de DN 17, distrugând geamurile şi peretele unei case. In urma impactului, şoferul şi cei doi pasageri din cabina tir-ului, Adrian Dumitrache, de 23 de ani şi Viorel Pană, de 30 de ani, ambii din Băicoi – Prahova, au decedat striviţi de cheresteau transportată. Din câte se pare, tir-ul venea de la Alba Iulia şi se îndrepta spre Băicoi. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând ca în funcţie de cercetările făcute să se stabilească circumstanţele exacte în care s-a produs accidentul rutier. Din cauza acestui eveniment rutier traficul rutier de pe DN 17 a fost blocat mai bine de trei ore, cât timp vehiculul a fost scos din curtea în care s-a răsturnat.
Accidentul s-a produs în acelaşi loc în care, în seara zilei de 30 mai 2013, patru oameni şi-au pierdut viaţa după ce un TIR încărcat cu cherestea s-a prăbuşit, în curbă, în ograda unui localnic. Laurenţiu Călinescu de 45 de ani, fiica acestuia, Elena Călinescu, de 21 de ani, care pe la ora 21.00 se odihneau într-un balansoar din curtea casei, au fost îngropaţi sub un munte de scânduri revărsate din TIR-ul condus de Visarion Scheuleac, de 32 de ani, din Stulpicani. Si cei doi ocupanţi ai cabinei TIR-ului care s-a răsturnat peste familia Călinescu, Visarion Scheuleac şi Andrei Sbârnău, şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …