16 cadre didactice înscrise la examenul de definitivat din acest an nu au primit undă verde de participare

18/06/18 ora:2:04am

Conform purtătorului de cuvânt al ISJ, profesorul Cezar Anuței, dosarele a 16 cadre didactice nu au fost validate de conducerea ISJ. 369 de profesori, învățători și educatori vor susține examenul de definitivat, programat în acest an pentru luna iulieisj

După cum a declarat inspectorul școlar Cezar Anuței, purtător de cuvânt al Inspectoratului Scolar Județean Suceava, 16 cadre didactice nu au primit undă verde din partea conducerii ISJ pentru a participa la examenul de definitivat din acest an. Numărul total al dosarelor depuse a fost de 385, dintre care doar 369 au fost validate pentru susținerea probei scrise. Numărul cadrelor didactice care vor susține în acest an examenul de definitivat este mult mai mare față de cel de anul trecut, când 272 de candidați s-au înscris, la 33 de discipline. Anul acesta numărul candidaților înscriși a fost de 385, iar 369 de cadre didactice vor susține examenul la 39 de discipline. Cei mai mulți candidați s-au înscris pentru a susține examenul pentru educatori, și anume 88 de candidați, iar 69 s-au înscris pentru a susține examenul pentru învățători. Alte 44 de persoane vor susține examenul de definitivat la Educație fizică, 32 la Limba și literatura română, 28 la Engleză, 18 la Matematică, 12 la Psihologie pedagogică specială, câte opt la Biologie și Religie, câte șase candidați s-au înscris la Economie și Geografie, câte cinci la Istorie și Consiliere școlară.

Conform calendarului de desfășurare a examenului din acest an, până pe data de 1 iunie 2018 au fost efectuate inspecțiile de specialitate pentru candidații care susțin proba scrisă în sesiunea 2018, fiind completate dosarele și validate datele de înscriere existente în aplicația electronică. Cea de-a doua etapă din cadrul concursului, proba scrisă, va avea loc pe 18 iulie, iar rezultatele acesteia vor fi afișate pe 24 iulie, candidații nemulțumiți putând depune contestații. Acestea vor fi soluționate în perioada 25-27 iulie 2018. Rezultatele finale vor fi afișate pe 27 iulie, iar în perioada 30 iulie-3 august 2018 va avea loc transmiterea către Ministerul Educației Naționale a tabelelor nominale cu candidații admiși și validarea rezultatelor examenului prin ordin al ministrului Educației și Cercetării Stiințifice. (C.R.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. bahrin 18/06/2018 la ora 17:56 -

    Afara cu pensionarii din școlile sucevene din buricul orașului!!!Directorii sunt vinovați pentru genocidul din invatamant!Tin contra cost toate babele la catedră și tinerii pleaca in tări străine!!!!O depopulare a țării din cauza moșnegilor din conducerile școlare!!!Plin de posturi ocupate de pensionare și secretare,pedagogi cu pensie și salariu!!!!!