Saturday , April 20 2024

Primăria din Gura Humorului a fost colindată de preşcolarii de la “Căsuţa piticilor”

“Jocul Căiuţilor”, colindele tradiţionale şi jocurile populare au încălzit inimile autorităţilor locale

Preşcolarii grupelor mari de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Căsuţa piticilor” au invadat miercuri, 17 decembrie 2014, sala mare a primăriei din Gura Humorului. În faţa consilierilor, a primarului oraşului şi a altor membri ai comunităţii locale, copiii au demonstrat că au talent, energie şi o bucurie nestăvilită.
Preşcolarii au fost împărţiţi în trei grupe organizate pentru ca reprezentaţia dată să fie bună, astfel încât, o parte din micuţi, îndrumaţi de educatoarele Elena Turza şi Tatiana Hemen au încântat autorităţile locale prin “Jocul Căiuţilor”, o a doua grupă, coordonată de educatoarele Adriana Sava şi Anamaria Iliesi au impresionat prin suita de dansuri populare, iar preşcolarii conduşi de Oana Ursachi şi Cornelia Zofotă au înduioşat asistenţa cu colindele strămoşeşti.
Efortul copiilor a fost răsplătit de asistenţă nu numai cu meritate aplauze şi lacrimi în colţul ochilorci ci şi cu daruri tradiţionale. Ca în fiecare an urarea copiilor a rămas de poveste, poveste pe care, cu  mare drag, directorul unităţii, Tatiana Nicolau o va consemna în Cartea de onoare a grădiniţei “Căsuţa piticilor”.
“Iarna este pentru fiecare copil o poveste, începută cu a fost odată, presărată cu „de  ce”-uri curioase, ascultată în feerică linişte, uitată în faţa altei poveşti, dar povestită. Una din poveştile acestei ierni a fost pentru copiii noştri cea pe care au construit-o pentru a da glas emoţiilor cu care întâmpină sărbătorile de iarnă din fiecare an”, a declarat Tatiana Nicolau, directorul Grădiniţei  cu Program Prelungit “Căsuţa piticilor” din Gura Humorului. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …