140 de artiști ai Filarmonicii din Iași vor concerta pe 21 septembrie la Suceava, la “Simfoniile de Toamnă”

13/09/17 ora:2:32am

Evenimentul organizat de Clubul ROTARY Suceava-Bucovina a ajuns la cea de-a VI-a ediție. Joi, 21 septembrie 2017, pe Esplanada de la Casa de Cultură, 140 de artiști de la  Filarmonica „Moldova” din Iași vor intrepreta arii celebre de muzica clasică 

 simfonii

Clubul ROTARY Suceava-Bucovina va organiza joi, 21 septembrie 2017, începând cu ora 19:00, a VI-a ediție a evenimentului cultural Simfonii de Toamnă.

Anul acesta, invitați la acest eveniment sunt artiștii de la Filarmonica „Moldova” din Iași, artiști care vor intrepreta arii celebre de muzica clasică.

Spre finalul primei luni de toamna, orasul Suceava va vibra, pentru câteva ore, sub bacheta dirijorilor Bogdan Chirosca și Doru Morariu, iar orchestra si corul vor reuni 140 de artiști de elită. Concertul extraordinar va avea loc pe Esplanada Casei de Cultura a Sucevei, accesul făcându-se doar pe bază de invitașie, începând cu ora 18.00.

„Dăruiți comunității împreună cu Rotary” este mesajul cu care membrii Clubului derulează acest proiect și în 2017, după primele cinci ediții ale evenimentului.

Primele cinci editii ale evenimentului au adus pe scenă la Suceava artiștii de la Filarmonica din Botoșani (în 2012 și 2014), de la Opera Națională Română din Iași (în 2013 și 2016) și de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău, în anul 2015.

„Acest eveniment a ajuns de la statutul de proiect la statutul de eveniment datorită superbului public, datorită sucevenilor care s-au regăsit în ceea ce am adus pe scenă și ne-au determinat să fim mai buni astăzi decât ieri și mai buni mâine decât astăzi. Ne bucură foarte mult că toamna la Suceava este acum asociată cu Simfoniile. Trăim cu convingerea că oricât de mult am încerca să facem pentru comunitatea din Suceava, nu este suficient, aceasta merită întotdeauna mai mult decât ceea ce putem noi face”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor. Clubul Rotary este o organizație a oamenilor de afaceri și a reprezentanților diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate și stimulează relațiile de bună înțelegere între membrii comunității. (O.S.)