130 de maidanezi au fost adoptaţi de suceveni. Poliţia Locală verifică dacă acei câini sunt sau nu la noii proprietari

reportersite
20/03/15 ora:11:08pm

caini adapost [800x600]
In adăpostul de câini din Lunca Sucevei se află 1.450 de patrupede, însă numărul lor se va reduce prin adopţii şi prin selectarea celor bolnavi şi agresivi. “Vom face o selecţie, iar câinii bolnavi şi periculoşi din adăpost vor fi scutiţi de suferinţă”, a declarat Ion Lungu, primarul muncipiului Suceava.
“In cursul zilei de ieri am avut o discuţie, la Primăria municipiului Suceava cu asociaţii germani ai asociaţiei Pro Animals Tina cu privire la câinii din adăpostul din Lunca Sucevei, şi am convenit să mergem în conti-nuare cu acele adopţii anunţate încă de la începutul anului şi să accelerăm procesul de sterilizare al câinilor, pentru care trebuie să facem un efort comun să-i putem sterilza şi pe cei din zona caselor private şi pe cei din zona limitrofă a municipiului Suceava”, a declarat Ion Lungu.
Cei de la asociaţia germană au convenit că vor da lunar suma de 10.000 de euro pentru întreţinerea adăpostului şi pentru hrana şi îngrijirea câinilor, iar Primăria municipiului Suceava va acorda deopotrivă sume de bani.
“Impreună am făcut reparaţii la adăpost şi am extins câteva din cuştile vechi astfel încât să putem avea şi un al doilea adăpost pe lângă cel care a fost modernizat. Ceea ce se întâmplă este un lucru bun pentru că s-a salvat un număr mare de câini de pe străzi în ultimele trei luni de zile, iar din raportul făcut de Spitalul Judeţean Suceava, numărul de muşcături a scăzut în 2015, comparativ cu 2014”, a adăugat Lungu.
Primăria încercă să-i strângă pe cei circa 1.500 de câini comunitari care mişună pe străzile oraşului şi să dea spre adopţie cât mai mulţi. “Până în acest moment au fost daţi spre adopţie 130 de câini din adăpostul din Lunca Sucevei, iar Poliţia Locală verifică dacă acei câini sunt sau nu la proprietari”, a evidenţiat Ion Lungu.
Poliţia Locală a municipiului Suceava a ve-rificat 50 de locaţii în care se află câinii adoptaţi din adăpostul din Lunca Sucevei. Din raportul întocmit de Poliţia Locală, 32 de câini au fost găsiţi la adresele stabilite, doi dintre cei 50 au fost mutaţi în localităţile Moara şi Bosanci, unul a fost mutat într-o cuşcă în faţa blocului, una din adresele la care s-au deplasat poliţiştii locali nu coincidea cu adresa din actele de adopţie, iar zece persoane nu au fost găsite acasă, prin urmare nu s-a putut verifica dacă câinii sunt sau nu la proprietari. “Oamenii au colaborat foarte bine cu organele de control, iar operaţiunea de verificare va continua până când toţi cei care şi-au asumat respon-sabilitatea de a adopta un câine vor fi verificaţi”, a declarat Viorel Horodenciuc, şeful Poliţiei Locale Suceava.
Odată cu începerea şi finalizarea procesului de sterilizare în masă, municipiul Suceava nu va mai fi atât de “populat” de patrupede abandonate. (I.G.N.)

2 Comentarii pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Ragazzo 21/03/2015 la ora 16:43 -

    Cainii fara stapan nu au ce cauta pe strazile oraselor din Romania. Sa fie eutanasiati toti cainii fara stapan din Romania!

  2. EUTANASIATI MAIDANEZII 21/03/2015 la ora 5:45 -

    Sa verifice la singe pentru toti zoofilii retardati din Romania adopta fictive doar pentru a da drumu maidanezilor inapoi in strada . Puscarie pentru nenorocitii astia si averea consfiscata si data drept despagubire celor muscati de haitele de maidanezi din Romania .