13 unități școlare au suspendat parțial activitatea din cauza gripei

27/02/20 ora:8:58am

Activitatea didactică din județul Suceava este în conti­nuare afectată de numărul mare de îmbolnăviri în rândul elevilor, cazurile de gripă raportate fiind în creștere. De asemenea, un număr mare de absențe se înregistrează în rândul preșcolarilor și elevilor, din cauza infecțiilor respiratorii. Potrivit ultimei informări a Inspectoratului Şcolar Județean Suceava, 13 unități școlare din județ sunt închise parțial din cauza gripei sezoniere. Singura veste bună este aceea că gripa nu s-a extins în alte localități din județul nostru, toate cazurile raportate în această săptămână fiind înregistrate în unități de învățământ din municipiile Suceava și Fălticeni.

Au fost suspendate parțial cursurile la Grădiniția cu Program Normal Obcini Suceava, Grădinița cu Program Prelungit ”Așchiuță”, Grădinița cu Program Normal ”țăndărică”, Şcoala Gimnazială Nr. 1 – structura GPN ”Maria Montessori”, Şcoala Gimnazială ”Miron Costin”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Şcoala Primară ”Sfâtul Ioan cel Nou de la Suceava”, Liceul Teoretic ”Filadelfia” și Şcoala Gimnazială Nr. 3, toate din municipiul Suceava.

Cele cinci unități de învățământ din Fălticeni care și-au suspendat parțial activitatea sunt Grădinița cu Program Prelungit ”Pinochio” – structura GPP ”Licurici”, Şcoala Gimnazială  ”Mihail Sadoveanu”, școala Gimnazială  ”Al. I. Cuza”, Şcoala Gimnazială ”Ion Ciurea” și Şcoala Gimnazială ”Ion ­I­rimescu”. (O. N.)