13 ani de pușcarie pentru bărbatul care și-a omorât soția și a încercat să dea foc la casă pentru a-și ascunde crima

12/12/18 ora:8:31am

Constantin Rotariu – Candrea, de 57 de ani, din orașul Broșteni, i-a tăiat gâtul soției sale, după care a încercat să-și dea foc la casă pentru a ascunde urmele crimei. In dimineața crimei, femeia fusese la postul de poliție să reclame că bărbatul ei, mai mereu beat, este extrem de violent. Individul a fost chemat de polițiști la sediu să dea explicații în urma reclamației. Când s-a întors acasă, Candrea și-a ucis nevasta, după care s-a dus la Poliție și s-a predat  

Tribunalul Suceava l-a condamnat pe inculpatul Constantin Rotariu Candrea (57 de ani), din orașul Broșteni, la pedeapsa de 13 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie. Decizia magistraților suceveni nu este una definitivă și poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vara aceasta, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Constantin Rotariu – Candrea pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie cu raportare la infracțiunea de omor.

Anchetatorii au stabilit că în dimineața zilei de 18 iunie 2018, ­Vio­rica Rotariu – Candrea (59 de ani), soția inculpatului, a mers la sediul poliției din Broșteni pentru a depune o reclamație împotriva soțului ei motivând că, pe fondul consumului de alcool, acesta este violent.

În aceeași zi, Constantin Rotariu – Candrea a fost chemat la sediul poliției unde a dat explicații și lămuriri în legătură cu reclamația formulată de soția sa. De la sediul poliției inculpatul a plecat spre domiciliul său. Cum nu avea chei, iar nevasta nu era acasă, acesta a așteptat-o în curtea locuinței, timp în care a consumat 1,5 litri de bere.

„În momentul în care soția inculpatului a ajuns la domiciliu, între soți a reizbucnit o ceartă, și-au adresat re­ciproc cuvinte injurioase, soția cerându-i inculpatului să părăsească domiciliul. În acest context, inculpatul a luat un cuțit de bucătărie aflat pe o masă, a prins-o pe victimă de păr și apoi i-a secționat gâtul cu acel obiect pe care îl avea în mână. Victima s-a prăbușit la sol într-o baltă de sânge, iar inculpatul a părăsit locuința nu înainte de a încerca (fără succes) să o incendieze”, au arătat procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

După comiterea faptei, Constantin Rotariu – Candrea a mers la poliției, unde a declarat faptul că și-a incendiat propria locuință și că și-a omorât soția.

„Potrivit concluziilor raportului de constatare medico – legală de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat unei hemoragii externe conse­cutiv unei plăgi tăiate cervicale profunde cu secțiunea totală a organelor gâtului, plagă ce s-a putut produce prin lovire activă cu un obiect tăietor-înțepător ce ar putea fi cuțit”, se mai arată în rechizitoriul procurorilor. (O.S.)