10 unități școlare din Suceava și Fălticeni și-au suspendat parțial cursurile din cauza gripei

26/02/20 ora:4:52am

Cazurile de gripă s-au înmulțit semnificativ săptămâna aceasta în rândul elevilor și preșcolarilor suceveni, drept urmare, la această oră, 10 unități de învățământ din municipiile Suceava și Fălticeni au cursurile suspendate parțial. Este vorba despre patru grădinițe, toate din munici­piul Suceava, în care s-au înregistrat cazuri de gripă atât la grupe mari, cât și mici și mijlocii, și șase școli, îmbolnăvirile fiind raportate în rândul elevilor din învățământul primar.

Potrivit unei informări a Inspectoratului Şcolar Județean (IŞJ) Suceava, 89 de elevi și preșcolari sunt diagnosticați cu gripă sezonieră, iar 21 de grupe și clase au suspendat parțial cursurile în perioada 21-28 februarie, fiind astfel afectată activitatea școlară a 548 de copii.

Grădinița cu Program Normal (GPN) Obcini a înregistrat 11 cazuri de gripă în 2 grupe de preșcolari, Grădinița cu Program Prelungit (GPP) ”Așchiuță” are 7 copii bolnavi, din două grupe, iar GPN ”Maria Montessori” și ”Țăndărică” au câte 4 cazuri de gripă, în câte o singură grupă de copii.

La Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava au fost raportate 12 cazuri de gripă, la 4 clase primare, la Şcoala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Fălticeni 22 de cazuri, în 3 clase primare, la Şcoala Gimnazială ”Ion Irimescu” Fălticeni alte 16 cazuri, în 3 clase, 5 elevi provenind din 3 clase de la Şcoala Gimnazială ”Ion Ciurea” Fălticeni au fost diagnosticați cu gripă, iar la Şcoala Gimnazială nr. 3 Suceava și la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava au fost semnalate câte 4 cazuri de îmbolnăviri de gripă sezonieră.

În această perioadă vor fi realizate acțiuni de dezinfecție a tuturor spațiilor școlare în care s-au înregistrat îmbolnăviri cu gripă.

În cadrul unităților de învățământ s-au luat măsuri pentru asigurarea igienei cores­punzătoare, prin spălarea mâinilor cu apă și săpun ori de câte ori este nevoie, cu precădere înaintea folosirii alimentelor, folosirea servețelelor antibacteriene, folosirea măștilor de protecție. Se impun, în continuare, reguli stricte cu privire la ­li­mitarea accesului în școli a persoanelor străine și a părinților și recomandarea absenței de la cursuri dacă se acuză stări asociate gripei sau răcelii. (Oana NUȚU)