1.369 de candidați s-au înscris în prima săptămână de admitere la unul din programele de studii ale USV

17/07/17 ora:8:26am

979 de candidați s-au înscris la programe de licență, 69 de candidați s-au înscris la programele de licență cu învățământ la distanță, 305 candidați la programele de masterat și 16 candidați la programele de reconversie profesională

usv [800x600]1.369 de candidați s-au înscris în prima săptămână de admitere la unul din programele de studii ale USV, dintre care 979 de candidați s-au înscris la programe de licență, 69 de candidați la programele de licență cu învățământ la distanță, 305 candidați la programele de masterat și 16 candidați la programele de reconversie profesională.

979 de candidați s-au înscris la unul dintre programele de licență din oferta educațională a USV. Cei mai mulți candidați înscriși erau, la finalul zilei de vineri, la nivel de licență, la Facultatea de Stiințe Economice și Administrație Publică, unde erau înscriși 197 de candidați, care au exprimat 574 de opțiuni. La specializarea Calculatoare din cadrul Facultății de Inginerie Electrică și Stiința Calculatoarelor au optat pana vineri seară 113 persoane.

La programele de licență cu învățământ la distanță erau înscriși vineri 69 de candidați, care au completat un număr total de 94 de opțiuni. Cei mai mulți dintre candidații care s-au înscris pentru a urma o facultate la distanță au optat pentru specializarea Administrarea Afacerilor din cadrul Facultății de Stiințe Economice și Administrație Publică.

La programele de masterat s-au înscris 305 candidați, care au completat 406 opțiuni pe fișele de înscriere. Dintre aceștia, cei mai mulți s-au înscris la Facultatea de Litere și Stiințe ale Comunicării, 55 de candidați optând pentru unul dintre programele de master din cadrul acestei facultăți. Programul de masterat cu cei mai mulți candidați era vineri Managementul instituțiilor educaționale, din cadrul Facultății de Stiințe ale Educației.

La programele de reconversie profesională s-au înscris 16 candidați, dintre care cei mai mulți – opt – la Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

Oferta Universității Suceava pentru anul universitar 2017-2018 cuprinde la studii universitare de licență un număr de 41 de programe, având forma de învățământ de zi, cu 1.370 de locuri finanțate de la buget și 1.410 locuri cu taxă. Dintre locurile finanțate, 10 sunt alocate candidaților de etnie rromă, 150 sunt alocate românilor din Republica Moldova și 45 sunt destinate elevilor originari din Ucraina. Forma de învățământ la distanță (ID) scoate la concurs 580 de locuri, repartizate pe 9 programe de studii.

Pentru studiile universitare de masterat, structurate pe 37 de programe, Universitatea “Stefan cel Mare” din Suceava oferă 690 de locuri fără taxă, dintre care 10 sunt alocate candidaților de etnie rromă și 151 românilor de pretutindeni. Alte 940 de locuri sunt disponibile pentru forma de învățământ cu taxă.

Pentru a confirma locul ocupat, candidatul declarat admis are obligația de a se înmatricula cel târziu până la data de 28 iulie, pentru sesiunea de vară, respectiv 20 septembrie, pentru sesiunea de toamnă.

In ceea ce privește studiile de doctorat, universitatea scoate la concurs un total de 35 de locuri (din care pentru rromi 2 locuri, 17 cu bursă, pentru forma de învățământ cu frecvență, și 18 fără bursă, pentru forma de învățământ cu frecvență și cu frecvență redusă). Acestora li se adaugă 94 de locuri cu taxă, din care 46 la Scoala Doctorală de Stiințe Aplicate și Inginerești și 48 la Scoala Doctorală de Stiințe Socio-Umane.

Oferta educațională a universității include și 410 locuri cu taxă pentru cele 11 programe de conversie profesională și 1300 de locuri pentru cursuri postuniversitare. (A.IONICA)