„Aruncatorul de ciocan”, batjocorit din nou de sucevenii pusi pe distractie

26/05/11 ora:9:08pm

Statuia din parcul Universit\]ii, care `nf\]i[eaz\ un t=n\r atlet preg\tindu-se s\ arunce ciocanul a cazut din nou prad\ unor suceveni pu[i pe glume. De-a lungul timpului statuia a fost serios degradat\, ciocanul de bronz din mâinile atletului a disp\rut [i, nu doar o dat\, corpul acestuia a fost acoperit cu lenjerie pentru a-i acoperi goliciunea.
Cei care au ie[it ieri de diminea]\ la o promenad\ `n parcul Areni au putut s\-l surprind\ pe t=n\rul atlet din preajma f=nt=nii arteziene echipat de plaj\, respectiv cu un prosop bleumarin `n jurul taliei [i cu un altul de culoare roz pus pe cap. Se pare c\ gluma nu a fost foarte bine tolerat\ de cei care [i-au petrecut diminea]a `n parcul Areni, ace[tia blam=nd at=t gestul batjocoritor c=t [i starea avansat\ de degradare a aleilor, al iluminatului, vegeta]iei [i b\ncilor din `ntreg parcul.
Statuia ‚Arunc\torul de ciocan’  a fost dezvelit\ `n anul 1977, este un monument realizat din bronz, fiind realizat\ de c\tre sculptorul Ion Jalea. (Adelina TALPALARIU)