Thursday , March 28 2024

Holzindustrie Schweighofer – cifră de afaceri de 550 de milioane de euro şi încă 250 de angajaţi în 2014

hollz

Firma austriacă deţine în judeţul Suceava două fabrici – una de cherestea la Rădăuţi şi o alta de panouri încleiate la Siret, dar şi mai multe mii de hectare de pădure şi teren agricol
Pentru anul 2014, compania Holzindustrie Schweighofer, care deţine la Rădăuţi o fabrică de procesare a lemnului oar la Siret o alta de panouri încleiate, are bugetată o cifră de afaceri de 550 de milioane de euro, şi o creştere cu 250 a numărului de angajaţi, anunţă Ziarul Financiar. Cifra de afaceri prefigurată este mai mare cu 8% faţă de anul trecut. Anul 2013 a fost finalizat de compania omului de afaceri austriac Gerald Schweighofer cu o cifră de afaceri totală de 507 milioane de euro şi un număr de 2.500 de angajaţi în cele patru unităţi de producţie din România, conform datelor preliminare oferite de companie publicaţiei Ziarul Financiar.
Holzindustrie-Schweighofer este cea mai valorousă companie din industria lemnului din România, clasându-se pe locul 26 în ediţia din 2013 a Top 100 cele mai valoroase companii din România realizat de Ziarul Financiar în colaborare cu Casa de Investiţii Capital Partners.
Reprezentanţii companiei au declarat că “estimarea pentru cifra de afaceri din acest an este de 550 milioane de euro. Totodată, până spre finalul anului 2014, vor fi create aproximativ 250 de locuri de muncă în cele patru unităţi de producţie existente în ţară. Urmărim să angajăm cât mai multe persoane din mediul local, din regiunile unde deţinem fabrici”.
In România, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer deţin o fabrică de cherestea la Rădăuţi, în judeţul nostru, înfiinţată în 2008, o alta la Sebeş, înfiinţată în 2003, la Siret o unitate de producere a panourilor încleiate, preluată în 2008 şi un centru la Comăneşti – Bacău, pentru magazinele de tip “do-it-yourself”, DIY, preluat în 2009. Clienţii companiei sunt din industria de prelucrare ulterioară a lemnului, depozitele de cherestea, comercianţii en gros ori magazinele DIY.
Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în 67 de ţări, principalele pieţe ale cherestelei produse de companie fiind Asia şi America – 44%, Orientul Mijlociu – 21%, Europa – 20% respectiv România- 19%. In ceea ce priveşte capacitatea de producţie a companiei, anul trecut aceasta a tăiat 2,9 milioane de metri cubi de buştean, a produs aproximativ 254.000 de tone de peleţi, 66.000 metri cubi de panouri încleiate, 95.000 metri cubi de panel iar producţia de cherestea laminată a fost de 153.000 de metri cubi.
In anul 2014, reprezentanţii companiei declareă că vor fi investiţi 166 de milioane de euro în noua fabrică de grinzi lamelare de la Rădăuţi, într-o nouă unitate de producţie dar şi în producţia adiţională de peleţi.
In primăvara anului trecut, austriecii de la Holzindustrie Schweighofer au luat prin surprindere industria de profil, când au anunţat că vor să mai construiască încă o fabrică, ce-a de-a cincea din România, în urma unei investiţii de 150 de milioane de euro. Această viitoate fabrică ar urma să se ridice în judeţul Covasna, se va întinde pe o suprafaţă de 70 de hectare, iar capacitatea anuală va fi de 800.000 de metri cubi. 70% din cheresteaua rezultată va fi procesată ulterior, 100.000 de metri cubi urmând să fie utilizeţi pentru realizarea produselor încleiate pentru piaţa asiatică într-o primă fază. La noua unitate de producţie ar urma să lucreze 650 de angajaţi.
Omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer şi-a început afacerile în România în urmă cu 12 ani şi a ajuns să deţină cel mai mare business din industria de prelucrare a lemnului. In judeţul Suceava, pe lângă fabricile din Rădăuţi şi Siret, compania sa deţine mai multe mii de hectare de pădure şi de teren agricol, dar şi pachetul majoritar de acţiuni la Bioenergy Suceava SRL, firmă care asigură, printr-o nouă centrală termică cu biomasă, energia termică în municipiul reşedinţă de judeţ. Conform datelor făcute publice de Ministerul de Finanţe, Holzindustrie Schweighofer a realizat în România, în 2012, venituri de peste 1,8 miliarde de lei – 409 milioane de euro. (O.S.)

Vezi si

70% dintre angajații din HoReCa și turism câștigă sub salariul mediu pe economie

70% dintre angajații din HoReCa și turism câștigă sub salariul mediu pe economie, media fiind …