20 de tone de pește, retrase de ANPC de la Selgros. Lanțul de magazine, amendat

1/11/19 ora:10:21am
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) a amendat Selgros din cauza ca lantul de magazine nu avea echipamentele necesare pentru congelarea corecta a pestelui. In plus – si din cauza ca parte din produse erau recongelate – inspectorii au retras de la comercializare 20 de tone de peste si produse din peste.

ANPC transmite ca – in cadrul unei serii de controale pe care le desfasoara in marile magazine – a descoperit ca Selgros nu respecta o serie de reguli si vinde produse neconforme.

Printre problemele constatate s-a numarat faptul ca baby caracatita si unele cantitati de fructe de mare erau incarcate cu gheata (din cauza dezghetarii si recongelarii), iar unele produse piscicole nu erau insotite de date cu privire la temperatura la care erau depozitate.

In plus, Selgros desfasura “activitati de congelare peste proaspat fara a indeplini cerintele prevazute de Regulamentul 853/2004, respectiv existenta in dotare a echipamentelor de congelare cu putere suficienta pentru ca produsele sa fie aduse repede la – 18 grade Celsius”, a transmis ANPC.

Si, tot potrivit ANPC, Selgros nu dispunea de instalatii frigorifice care sa asigure depozitarea produselor la o temperatura de -18 grade Celsius. (ziare.com)