Thursday , April 25 2024

Nemţii despre Logan: Una dintre cele mai proaste maşini

Altă dată un campion al fiabilităţii, Loganul scârţăie din ce în ce mai tare. În stiudiul realizat de nemţii de la TUV, Dacia Logan s-a clasat pe primul loc în topul maşinilor care suferă defecte şi au o vechime de 2-3 ani.
Prestigiosul studiu TUV a fost realizat pe un eşantion de peste 7 milioane de autoturisme.
Dacia Logan se clasează pe locul 2 la numărul de defecte prezente la modelele cu o vechime cuprinsă între 4-5 ani. Doar monovolumul Renault Espace depăşeşte Loganul la această categorie. Astfel, modelul devenit celebru  în întreaga Europă şi nu numai este inclusă de nemţii de la AutoBild printre cele mai proaste maşini. Doar Ford Ka o “depăşeşte”.
Studiul TUV 2011 a fost realizat prin inspecţii generale realizate  pe 7.253.709 de maşini începând din vara lui 2010 până în vara acestui an.
Loganul are o tradiţie veche în ceea ce priveşte clasarea slabă în clasamentul TUV. În 2010, nemţii o numeau „Maşina ALDI a Renault-ului“.
Porsche 911 a fost cel mai fiabil model la categoriile 6-7 ani vechime, 8-9 ani vechime şi 10-11 ani vechime. Modelul Prius de la Toyota a fost primul la fiabilitate în cadrul clasei 2-3 ani vechime şi primul hibrid inclus în clasamentul de fiabilitate al TUV, a doua generaţie a modelului fiind responsabilă pentru rezultatul bun la fiabilitate.
Pentru acest studiu, cei de la TUV au analizat 7.253.709 inspecţii generale, derulate din vara lui 2010 până în vara anului 2011. Cei de la TUV notează defectele care duc la picarea inspecţiei şi studiul vizează procentul de defecte majore găsite de atelierele de inspecţie tehnică, scrie automarket.ro.
Rata automobilelor cu probleme grave a crescut cu aproape 2% faţă de anul trecut până la 19,5%. Specialiştii spun că această creştere poate fi explicată prin condiţiile mai dure pe care le impun cei de la TUV, dar şi prin faptul că europenii dau mai puţină importanţă întreţinerii maşinilor din cauza condiţiilor economice dificile.
Modelele cu rezultate bune la testele TUV sunt Toyota Prius, Toyota Auris, Mazda2, Volkswagen Phaeton, Porsche Boxster/Cayman, Porsche 911, Toyota Corolla Verso, Toyota RAV4, Honda Jazz şi Toyota Yaris. Toyota se bucură de mai multe clasări pe primul loc la capitolul rate mici de defect. De remarcat rulajul mediu al vehiculelor implicate în studiu, ceea ce ar trebui să tragă un semnal de alarmă pentru ce interesaţi de importul unui automobil din Germania. (money.ro)

Vezi si

Trei elevi de la Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, premiați la etapa națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru ciclul gimnazial a avut loc în perioada …