Ford ar putea produce la Craiova un mic SUV numit PUMA

18/01/19 ora:5:34pm

Al doilea model pe care Ford îl va produce la Craiova ar putea fi un SUV pe nume Puma, scrie publicația Automotive News, care citează o companie franceză. În prezent, Ford produce aproape 600 de mașini EcoSport pe zi la Craiova și va adăuga un al doilea model la final de 2019. Cu două modele pe liniile de asamblare uzina ar putea depăși 200.000 de mașini/an, relateaza HotNews.

Conform europe.autonews.com, noul SUV de mici dimensiuni produs de Ford este deja  in teste pe strada. Ar putea purta numele de Puma

Conform europe.autonews.com, noul SUV de mici dimensiuni produs de Ford este deja in teste pe strada. Ar putea purta numele de Puma

Pentru al doilea model, Ford a anunțat un plan de investiții de 200 milioane euro și de angajare a 1.500 de oameni.
Modelul ar putea fi un SUV bazat pe Fiesta și ar putea fi prezentat în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt. Ford se va concentra mult pe SUV-uri în Europa și anul trecut vânzările acestei categorii au depășit 250.000 de unități pentru companie, datorită lui Kuga și EcoSport. Ford va lansa curând și o nouă generație de Kuga.
Ford are o cadență zilnică de aproximativ 600 de mașini și, conform calculelor noastre, producția a atins nivelul de 140.000 de unități, cel mai mare de până acum. Ford a anunțat recent o restructurare a operațiunilor europene și va renunța la câteva mii de angajați, însă uzina de la Craiova nu va fi afectată. (HotNews)