Thursday , March 28 2024

Un cioban din Suceava a lasat fara curent jumatate din orasul Iasi, blocand activitatea din spitale mari, scoli si perturband grav traficul

El a urcat pe un stalp de inalta tensiune din zona Alexandru, amenintand ca se sinucide. Pentru ca fuma, compania de distributie a energiei electrice a hotarat sa intrerupa curentul. Tanarul de 26 de ani a fost in cele din urma convins sa coboare si internat la psihiatrie la Socola

Matei Piti, în vârstă de 26 de ani, a vrut să se arunce de pe un stâlp de înaltă tensiune din Iaşi. Bărbatul este din judeţul Suceava. Acesta lucra de doar patru luni la o stână într-o localitate din Iaşi. Astăzi, 18 februarie, este ziua lui de naştere. Tânărul a recurs la un asemenea gest extrem deoarece nu şi-a primit banii.

Tănărul nu avea asupra sa documente de identificare. Autoritățile l-au găsit în baza de date, un echipaj ISU a reusit sa-l coboare de pe stalp, unde statea de mai multe ore, si l-a internat la Spitalul Socola din Iasi.

La faţa locului au ajuns două maşini SMURD, două de la pompieri şi dubă de la Jandarmi.”Deoarece acest bărbat fumează pe stâlp compania de electricitate a anunţat spitalul că poate opri curentul electric. Pentru un om pot suferi toţi ceilaţi pacienţI”, a declarat Diana Cimpoesu, coordonator SMURD-UPU Iaşi, citata de ZdI.

In această dimineața, la ora 7, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iași a fost solicitat să intervină în municipiul Iași, strada Cerna pentru salvarea unei persoane care s-a urcat pe un stâlp de înaltă tensiune, la o înălțime de aproximativ 25 m. La locul intervenției s-a deplasat autoplaforma pentru salvarea la înălțimi, o autospecială de stingere și un echipaj de prim ajutor. Furnizarea cu energie electrică a fost întrerupta și a fost amplasată perna pneumatică. Intervenţia a fost coordonata de IPJ Iași, ISU fiind forță de sprijin. După aproximativ 90 de minute, bărbatul în vârstă de 26 de ani a fost convins să urce în nacela autoplatformei și a fost coborât în siguranță la nivul solului, acesta fiind preluat de echipajele de poliţie prezente la faţa locului.

Spitalele Sf. Spiridon si Infectioase au ramas fara curent, iar semafoarele din centrul orasului nu au functionat, perturband traficul. Au fost afectate, de asemenea, scoli si gradinite.

Vezi si

Sediul Filialei Surzilor Suceava riscă să rămână fără acoperiș după ce vijeliile au afectat serios clădirea, care se afla deja într-o stare precară

Vijelia de miercuri a stârnit mari probleme pentru unele structuri din municipiul Suceava, printre care …

No comments

  1. Asta e ciobanul Ghita ”da suseava” care s-a portat pe stalp la ”Ieon vesinu”.