Saturday , April 20 2024

Un individ beat şi fără permis, urmărit de poliţie prin Gura Humorului, şi-a abandonat in maşină nevasta şi cei trei copii şi a luat-o la fugă

Joi, 26 decembrie, în jurul orei 01.45, în timp ce acţiona pe str. Piaţa Republicii din oraşul Gura Humorului, un echipaj rutier a efectuat semnalul regulamentar de oprire unei autoutilitare însă conducătorul auto nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea către orașul Frasin, motiv pentru care, s-a procedat la urmărirea vehiculului cu semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie în funcțiune. Astfel, conducătorul auto a efectuat un viraj la stânga pe str. Mihail Kogălniceanu, dar, din cauza neadaptării vitezei, a consumului de băuturi alcoolice şi a lipsei de experienţă în conducere, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers și a acroşat bordura trotuarului, s-a rotit și oprit pe axul drumului, după care, a coborât de la volan şi a fugit, abandonând atât autovehiculul cât şi persoanele aflate în interior, respectiv o femeie de 26 de ani din comuna Slatina şi 3 copii minori.

Cu ocazia audierilor, femeia a declarat verbal faptul că, autoutilitara a fost condusă de soţul său, un bărbat de 25 de ani din comuna Slatina, care, speriindu-se de faptul că va fi sancţionat de către poliţiști, a fugit într-o direcţie necunoscută. Ulterior, după circa 20 de minute, la fața locului s-a prezentat bărbatul de 25 de ani care a recunoscut comiterea faptei.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto, iar autoutilitara figurează ca fiind radiată din circulaţie din data de 18.12.2019. Totodată, polițiștii au mai stabilit și faptul că, vehiculul i-a fost încredinţat spre a fi condus pe drumurile publice de un bărbat de 37 de ani, tot din comuna Slatina, care cunoștea faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, bărbatul de 25 de ani fiind cercetat pentru comiterea infracțiunilor de „conducerea unui autovehicul neînmatriculat”, „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, iar bărbatul de 37 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știa că nu posedă permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.

La finalul cercetărilor, în baza probatoriului, conducătorul auto de 25 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

 

Vezi si

Bucură-te de „Egg-straordinary Easter”, la Iulius Mall Suceava!

Poți câștiga un voucher de 1.000 de euro la ABAU – metal decor –, un …