Friday , April 19 2024

Avioanele WizzAir care trebuiau să aterizeze ieri la Suceava au fost redirecționate tocmai la Cluj. Tarom a anulat miercuri toate zborurile pentru Aeroportul de la Salcea

În primele trei zile din aceasta săptămână cursele aeriene care trebuiau să aterizeze sau să decoleze de pe Aeroportul Salcea au fost în cea mai mare parte anulate sau redirecționate. Ceața densă care a acoperit zona aproape fără încetare în aceste zile a dat peste cap planurile a mii de suceveni care își programaseră călătorii cu avioanele Wizz Air sau Tarom care operează pe Aeroportul Internațional “Ştefan cel Mare Suceava”.

Luni și marți aproape toate cursele externe WizzAir au fost redirecționate înspre Iași și pasagerii au fost transportați de acolo cu autocarele.

Miercuri, 27 noiembrie,  ceața însă a făcut imposibilă aterizarea avioanelor și pe aeroportul ieșean, așa că toți pasagerii WizzAir care doreau să ajungă la Suceava au aterizat tocmai la Cluj. De acolo, oamenii au fost aduși la Suceava cu autocarele, un drum care în condițiile de ieri a durat 7-8 ore.

Tot ceața densă a determinat ieri compania TAROM să anuleze cursele București – Suceava.

„În condițiile cu ceață densă sub 100 metri vizibilitate, așa cum a fost în primele trei zile ale săptămânii,  niciun ILS din România nu poate face față”, a declarat directorul Aeroportului Internațional „Ştefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuța.

Situația pare să se îndrepte în cursul zilei de joi, ceața care a fost în zonă în primele ore ale dimineții ridicându-se cât de cât.

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …