Friday , April 19 2024

Răzvan Cuc a fost chemat la DNA în scandalul TAROM

Ministrul Transporturilor a fost chemat la DNA, pentru a fi audiat în ancheta privind scandalul de la TAROM, potrivit unor informații obținute de Digi24. Fosta șefă a companiei de stat, Mădălina Mezei, a spus că, în ziua moțiunii de cenzură, Răzvan Cuc i-ar fi cerut să țină la sol avioane în care se aflau parlamentari din opoziție.

Răzvan Cuc urmează să ajungă la DNA la sfârșitul acestei săptămâni pentru a-și spune punctul de vedere în legătură cu acuzațiile lansate de Mădălina Mezei.

DNA a deschis un dosar în care se fac cercetări cu privire la fapte penale grave, inclusiv abuz în serviciu și șantaj.

La DNA au fost audiați Mădălina Mezei și Constantin Axinia, directorul CFR SA, demis acum o săptămână de ministrul Transporturilor.

Acesta a declarat că ministrul l-ar fi demis pentru că a refuzat să semneze un contract care îi ridica suspiciuni: reabilitarea căii ferate dintre Braşov şi Sighişoara.

Mădălina Mezei a fost audiată ieri, după ce fostul director TAROM a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală.

Mai exact, Mezei a spus că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Vezi si

Tablou furat dintr-o galerie de artă britanică, estimat la două milioane de euro, găsit în România după patru ani

Un tablou estimat la 2 milioane de euro, furat dintr-o galerie din Oxford, în 2020, …