Friday , March 29 2024

Săptămâna viitoare începe Bac-ul de toamnă: programul şi lista liceelor organizatoare

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va avea loc pe 21 august. 1.630 de candidaţi din judeţ s-au înscris pentru acest examen. Au fost stabilite 5 centre de examen și 2 centre zonale de evaluare

 1.630 de candidaţi din judeţul Suceava (1.169 din promoția curentă și 461 din anii anteriori)  s-au înscris prentru  cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat, probele urmând să înceapă de pe 21 august.  Conform Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), în județul Suceava, la proba E (proba scrisă) din cadrul Examenului de Bacalaureat Național, sesiunea august-septembrie 2019, au fost stabilite 5 centre de examen și 2 centre zonale de evaluare. Astfel, Centrele de examen vor fi la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava şi Liceul cu Program Sportiv Suceava.

Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava şi Colegiul de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava au fost stabilite drept centre zonale de evaluare.

Candidaţii vor susţine probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale în unităţile de învăţământ unde au absolvit, în timp ce probele scrise vor fi susţinute în centrele de examen enumerate mai sus.

Prima probă scrisă, cea la Limba şi literatura română, va avea loc pe 21 august, urmând ca a doua zi, conform calendarului stabilit de Ministerul Educaţiei Naţionale, sa se desfăşoare proba scrisă la Limba şi literatura maternă. Pe data de 23 august candidaţii din întreaga ţară vor susţine Proba obligatorie a profilului, iar pe data de 26 august se va desfăşura Proba la alegere a profilului şi specializării.

În ceea ce priveşte evaluarea competenţelor, probe care vor avea loc la şcoala absolvită, acestea vor avea loc pe 27 august – 3 septembrie. Astfel, în perioada 27-28 august va avea loc Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe data de 29 august se desfăşoară Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, iar în perioada 30 august – 2 septembrie are loc Evaluarea competenţelor digitale. În perioada 2 – 3 septembrie se va desfăşura Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, urmând ca pe 3 septembrie, până în ora 12.00, să fie afişate rezultatele probelor scrise, eventualele contestaţii putând fi depuse în aceeaşi zi, între orele 12.00 – 16.00. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 3 – 6 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 7 septembrie.

La prima sesiune a BAC-ului, rata de promovare în județul Suceava a fost de 69,6 %, dintre care 5 liceeni cu medii de 10. (O.S.)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …