Wednesday , April 24 2024

Avalanșă de accidente pe șoselele sucevene. Doi morți și numeroși răniți în acest week end

Ca în fiecare vară, și mai ales în luna august, când revin în zonă foarte mulți suceveni care lucrează în străinătate, șoselele județului sunt supraaglomerate, numărul accidentelor rutiere fiind foarte mare în această perioadă. Din păcate, și în week-end-ul recent încheiat s-au semnalat numeroase evenimente rutiere, unele soldate cu victime omenești și cu numeroase pagube materiale.

  • Ieri dimineață, un tânăr de 24 de ani din Măneuți a murit în urma unui accident la Vicovu de Jos, după ce a pierdut controlul mașinii la ieșirea dintr-o o curbă în care a intrat cu viteză. Potrivit polițiștilor, duminică dimineața în jurul orei 7:20, un tânăr de 24 de ani din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi, a condus un autoturism VW Golf pe DN 2H, pe raza localității Vicovu de Jos,  dinspre Vicovu de Sus către Gălănești.

După o curbă la dreapta, din cauză că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, el a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe contrasens apoi pe acostamentul din partea stângă a carosabilului, unde a lovit podețul de la intrarea în curtea unei gospodării. Echipajele de intervenție au extras din mașină șoferul care era în stare de inconștiență și au efectuat manevre de resuscitare, dar până la urmă tânărul a fost declarat decedat. La fața locului au intervenit modulul SMURD  al Gărzii de Intervenție Vicovu de Sus, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD precum și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Suceava

  • Vineri dimineață, la ora 09.24, pe DN 17 B, în comun Crucea, I. Mihai, de 63 ani, din Broșteni, în timp ce conducea autoutilitara marca Dacia, a surprins și accidentat grav pe R. Neculai, de 80 ani, localnic, care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, dar i s-au recoltat și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În jurul orei 13.00, victima accidentului a decedat la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde era internată. În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de „ucidere din culpă”.
  • Vineri seara, în jurul orei 20.50, B. Beniamin, de 19 ani, din Sucevița, în timp ce conducea motocicleta marca Kawasaki, pe DN 17A, în loc. Marginea, având direcția de deplasare dinspre Sucevița spre Rădăuți, a fost surprins de pătrunderea în carosabil, din curtea unui imobilul a autoturismului Audi A6, condus de către S. Vasile – Valentin, de 35 ani, localnic, care nu i-a acordat prioritate de trecere.

În aceste condiții, motocicleta a intrat în coliziune cu autoturismul, conducătorul moto fiind proiectat în afara carosabilului, în partea stângă, suferind leziuni. S. Vasile -Valentin a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe biologice de sânge  în vederea stabilirii alcoolemiei.  Victimei i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, la spital. Conducătorul motocicletei purta casca de protecție. S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.

  • Tot vineri, în timp ce conducea autoturismul pe str. Sucevei din municipiul Fălticeni, un bărbat de 26 de ani din comuna Slatina a surprins și accidentat ușor un minor de 10 ani din localitate, angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea de pietoni, semnalizată prin indicator și marcaj. Potrivit comunicatului, victima a fost transportată de către conducătorul auto la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.
  • Aflat la volanul unui autoturism pe DN 2, în afara localității Bunești, pe un sector de drum din zona de acțiune a indicatorului “Depășirea Interzisă”, un bărbat de 55 de ani din comuna Rădășeni s-a angajat în depășirea unui autoturism, moment în care a fost acroșat de autoturismul condus regulamentar din sens opus de o femeie de 31 de ani din județul Prahova, care, pentru a evita impactul frontal, a tras dreapta de volan și a intrat într-un șanț.

După impact, autoturismul condus de bărbatul de 55 de ani a intrat în coliziune și cu autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani din județul Iași, în urma accidentului rezultând rănirea celor doi șoferi. Conducătorii auto implicați în eveniment au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

  • Tot vineri, în timp ce conducea o căruță pe DC 62A din comuna Dumbrăveni, un bărbat de 23 de ani din orașul Salcea, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a efectuat un viraj la stânga pe drumul comunal și a pătruns pe contrasens, ocazie cu care a acroșat și accidentat un bărbat de 71 de ani din municipiul Suceava, care se deplasa pe bicicletă din sens opus. “Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal”, informează IPJ Suceava.
  • Sâmbătă dimineață, la ora 08.14, în timp ce conducea autoutilitara pe DJ 208D din comuna Hănțești, un bărbat de 41 ani din orașul Salcea a pierdut controlul asupra direcției de mers și a pătruns pe acostament, unde a surprins și accidentat ușor o minoră de 8 ani din județul Arad, care se afla pe acostament, în dreptul trecerii de pietoni, după care, s-a izbit frontal de capul unui podeț care face accesul în curtea unui imobil. Victima a fost transportată cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.
  • Sâmbătă seara, la ora 21.50, Poliția municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112” despre faptul că, pe str. Calea Bucovinei din localitate a avut loc o tamponare în care au fost implicate mai multe autovehicule, iar conducătorul auto vinovat se află sub influența băuturilor alcoolice. Din primele cercetări, polițiștii deplasați la fața locului au stabilit faptul că, în timp ce conducea autoutilitara pe str. Calea Bucovinei din municipiul Rădăuți, un localnic de 27 de ani, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a acroșat un autoturism parcat regulamentar pe partea dreaptă a străzii, pe care l-a proiectat în alt autoturism, care la rândul lui a tamponat un alt autoturism, ambele parcate regulamentar. În urma impactului, nu au rezultat victime, ci doar avarierea celor patru vehicule. Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural. (O.S.)

 

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …