Thursday , April 25 2024

Mai multe accidente rutiere în Suceava. Un bătrân, lovit mortal când traversa prin loc nepermis. Motociclist de 19 ani, ranit grav de o masina care nu i-a acordat prioritate

Mai multe accidente rutiere au avut loc vineri în judeţul Suceava, în unul dintre ele un bătrân de 80 de ani pierzându-şi viaţa, informează IPJ Suceava într-un comunicat transmis, sâmbătă, presei.


* Potrivit sursei citate, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 17B din comuna Crucea, un bărbat de 63 de ani din oraşul Broşteni a surprins şi accidentat grav un localnic de 80 de ani, angajat în traversarea drumului public prin loc nepermis şi fără să se asigure. “Victima a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă, în jurul orei 13.00, din cauza leziunilor suferite, a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal”, informează comunicatul.
* În aceeaşi zi, în timp ce conducea autoturismul pe str. Sucevei din municipiul Fălticeni, un bărbat de 26 de ani din comuna Slatina a surprins şi accidentat uşor un minor de 10 ani din localitate, angajat în traversarea regulamentară a străzii pe trecerea de pietoni, semnalizată prin indicator şi marcaj. Potrivit comunicatului, victima a fost transportată de către conducătorul auto la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal.
* Aflat la volanul unui autoturism pe DN 2, în afara localităţii Buneşti, pe un sector de drum din zona de acţiune a indicatorului “Depăşirea Interzisă”, un bărbat de 55 de ani din comuna Rădăşeni s-a angajat în depăşirea unui autoturism, moment în care a fost acroşat de autoturismul condus regulamentar din sens opus de o femeie de 31 de ani din judeţul Prahova, care, pentru a evita impactul frontal, a tras dreapta de volan şi a intrat într-un şanţ. După impact, autoturismul condus de bărbatul de 55 de ani a intrat în coliziune şi cu autoturismul condus de un bărbat de 56 de ani din judeţul Iaşi, în urma accidentului rezultând rănirea uşoară a celor doi şoferi.
“Conducătorii auto implicaţi în eveniment au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.
* Tot vineri, în timp ce conducea o căruţă pe DC 62A din comuna Dumbrăveni, un bărbat de 23 de ani din oraşul Salcea, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a efectuat un viraj la stânga pe drumul comunal şi a pătruns pe contrasens, ocazie cu care a acroşat şi accidentat un bărbat de 71 de ani din municipiul Suceava, care se deplasa pe bicicletă din sens opus. “Conducătorul atelajului hipo a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal”, informează IPJ Suceava.
* Un motociclist în vârstă de 19 ani din comuna Suceviţa care mergea pe DN 17A din comuna Marginea a fost surprins de pătrunderea pe carosabil, dintr-o curte, a unui autoturism condus de un localnic de 35 ani, care nu i-a acordat prioritate de trecere, intrând în coliziune cu acesta. În urma impactului, conducătorul motocicletei, ce nu purta casca de protecţie, a fost proiectat în afara carosabilului, suferind leziuni grave.
“Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital, acestuia şi victimei li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal”, mai informează comunicatul mentionat.

Vezi si

Lungu: „Suceava putea arde deșeurile la Bioenergy, dar s-a negociat prost aquis-ul comunitar. Ministerul Mediului să se grăbească”

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a reiterat proiectul său de a valorifica deșeurile menajere – …