Friday , April 19 2024

Un tânăr de 21 de ani băut și fără permis, prins de polițiști după ce i-a explodat un cauciuc la mașina pe care o conducea

În noaptea de duminică spre luni, la ora 00.13, polițiștii din Salcea au fost sesizați telefonic de Narcis M., din localitatea Văratec, orașul Salcea, cu privire la faptul că a observat un autoturism Opel care se deplasa sinuos pe D.N. 29 de pe raza localității Plopeni, pe direcția de deplasare Suceava-Botoșani și care la un moment dat a părăsit partea carosabilă, iar de la volanul autoturismului a coborât un bărbat care părea sub influența băuturilor alcoolice.

În urma deplasării la fața locului, în jurul orei 00:25, polițiștii au găsit pe raza localității Plopeni, pe acostamentul părții carosabile, autoturismul Opel semnalat, care prezenta avarii la ambele roți de pe partea dreaptă. Pe marginea părții carosabile stătea Alex M., de 21 de ani, din comuna Vlădeni, județul Botoșani, care a declarat că autoturismul îi aparține și că l-a condus.

Din primele cercetări oamenii legii au stabilit că mașina mergea dinspre Suceava spre Botoșani, iar la un moment dat a făcut explozie la roata dreaptă față, șoferul a pierdut controlul volanului, a trecut peste un cap de pod și a oprit autoturismul pe acostamentul părții carosabile.  Întrucât Alex M. emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea determinării cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au verificat în baza de date și au aflat că tânărul nu  figurează ca fiind posesor de permis de conducere. Ei au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”. (O.S.)

 

Vezi si

Lemn confiscat în valoare de 585.000 lei și amenzi de 556.000 lei aplicate luna trecută de Garda Forestieră Suceava

În luna martie 2024 personalul Gărzii Forestiere Suceava a efectuat în total un număr de …