Friday , April 19 2024

Mediile de admitere la liceele sucevene. S-a intrat cu 9.61 la “Ştefan”, dar și cu 2,34 la liceul din Moldovița

Au fost afișate rezultatele repartizării computerizate a candidaților înscriși în învățământul liceal. Conform datelor publicate pe site-ul admitere.edu.ro, la nivelul județului Suceava șapte candidați au fost admiși la liceu cu media zece, iar alți cinci cu media 9,99. La polul opus se află un candidat care a avut media de admitere 2,34 , declarat admis la Liceul Tehnologic «Vasile Cocea» din Moldovița, acesta având cea mai mică medie de admitere la liceu, din acest an. La repartizarea computerizată în județul Suceava au participat 4.855 candidați, dintre care 49 provin din alte județe. 146 de candidați nu au fost repartizați, față de unul singur, anul trecut

Colegiul Național “Ştefan cel Mare” a fost și în acest an “vânat” de cei mai buni elevi din județ. Ultimele medii de admitere la această unitate de învățământ au fost 9,61 la Matematică-Informatică, bilingv engleză, Matematică-Informatică 9,33, Ştiințe ale Naturii 9,25 și Ştiințe Sociale 8,87. Cea mai mică medie la Colegiul Național “Petru Rareș“ a fost de 9,43, la specializarea Matematică-Informatică, bilingv engleză, 9,31la Ştiințe ale Naturii, bilingv germană și 9,12 Ştiințe sociale. Ultimele medii de admitere la alte licee din județ au fost: 8,31 la Colegiul Național “Mihai Eminescu”, specializarea Filologie, 7,35 la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, la specializarea Comerț, 8,00 la Colegiul de Informatică «Spiru Haret», specializarea Filologie, 8,18 la Colegiul Național “Nicu Gane” din Fălticeni, specializarea Ştiințe ale Naturii, 8,27 la Colegiul Național “Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, specializarea Filologie.

Cei șapte elevi care au fost admiși la liceu cu media 10 în județul nostru sunt Alexia Babliuc, absolventă a Colegiului Național « Ştefan cel Mare » Suceava, aceasta optând pentru tot Colegiul Național “Ştefan cel Mare”, Elena Bărbuță, Şcoala Gimnazială « Regina Elisabeta » Rădăuți, admisă la Colegiul Național « Eudoxiu Hurmuzachi », Filip Ciocan de la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Gura Humorului, admis la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, Andrei Lupeș, absolvent al Colegiului Național «Petru Rareș«, a optat în continuare pentru această unitate de învățământ, Ilinca Mareș de la Şcoala Gimnazială Humoreni, a optat pentru Colegiul Național « Petru Rareș«  și Maria Schipor de la Şcoala Gimnazială nr. 1 Vicovu de Sus, care a ales să studieze în continuare la Colegiul Național « Ştefan cel Mare » din Suceava.

La polul opus se află Liceul Tehnologic « Vasile Cocea » din Moldovița, unde s-a înregistrat cea mai mică medie de admitere din județ, și anume, 2,34, urmat de Liceul Tehnologic « Oltea Doamna » din Dolhascacu o medie de 2,37. Din totalul celor 4.855 de elevi de clasa a VIII-a, înscriși pentru repartizarea computerizată în învățământul liceal, 428 au avut medii sub 5.00 iar 146 dintre aceștia au rămas fără un loc la liceu.

Tot ieri au fost afișate în unitățile de învățământ gimnazial listele cu absolvenții repartizați proveniți din școlile respective și lista cu locurile neocupate în învățământul liceal de stat din județ/municipiul București, iar fiecare liceu a afișat lista candidaților repartizați în liceul respectiv. În perioada 15-18 iulie 2019 se va desfășura depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați, iar în perioada 19-23 iulie 2019 va avea loc rezolvarea de către comisiile de admitere a situațiilor speciale apărute după etapa computerizată de repartizare.

Cea de-a doua etapă a admiterii la licee se va desfășura în perioada 23 iulie-1 august 2019. Pe 23 iulie 2019 vor fi afișate situația locurilor rămase libere, locul de desfășurare și graficul probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă. Pe 24-25 iulie se va desfășura înscrierea candidaților la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, iar în perioada 24-30 iulie 2019 se va desfășura depunerea cererilor de înscriere a absolvenților clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizați în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care și-au încheiat situația școlară ulterior etapei anterioare. Repartizarea acestor absolvenți va avea loc în perioada 31 iulie-1 august. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …