Wednesday , April 17 2024

Licitația prin care MDRAP va cumpăra 15 autobuze electrice pentru Suceava va fi lansată mâine

Valoarea totală a investiției – estimată pentru Suceava, nu rezultată încă din licitație – este de 50,42 milioane de lei din care contribuția municipalității este de 2% (din cheltuielile eligibile) adică 895.280 de lei 

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice va lansa vineri, 24 mai, licitația pentru achiziția a 15 autobuze electrice pentru municipiul Suceava. Despre acest aspect a anunțat primarul Ion Lungu, ieri, în conferința de presă săptă-mânală. „Licitația va fi lansată vineri și pe lângă municipiul Suceava în proiect mai sunt incluse localitățile Brașov, Slatina, Pitești, Iași, Sibiu și Târgu Mureș”, a spus primarul Ion Lungu. El a menționat că acesta este lotul localităților „de deal” care au fost incluse de MDRAP în licitația pentru achiziționarea autobuzelor electrice cu lungime de 12 metri. Edilul a spus că valoarea totală a investiției – estimată pentru Suceava, nu rezultată încă din licitație – este de 50,42 milioane de lei din care contribuția municipalității este de 2% (din cheltuielile eligibile) adică 895.280 de lei.

Reamintim că municipalitatea intenționează ca să doteze societatea de transport de călători TPL SA Suceava cu circa 50 de autobuze electrice de diferite capacități.

Cinci astfel de autobuze electrice de capacitate mică au fost deja achiziționate din economiile rezultate de la un proiect cu finanțare elvețiană. (D.P.)

 

Vezi si

Societate amendată cu 60.000 lei pentru abandonări de deșeuri reciclabile

Garda de Mediu Suceava a fost sesizată cu privire la abandonarea unei cantități foarte mari …