Thursday , March 28 2024

Balan și Flutur critică demersurile PSD de a induce ideea că datorită lor au crescut alocațiile copiilor, deși amendamentul a fost al PNL

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Balan, susține că bugetul propus de PSD și ALDE este unul al rușinii și al neputinței, care va împiedica dezvoltarea României. „PNL, prin specialiștii pe care îi are, a analizat bugetul și a ajuns la concluzia că este un buget al rușinii, un buget al neputinței, un buget prin care România va stagna și minciuna cea mai mare este, din partea PSD-ului, că acest buget este unul al dezvoltării. Cum poate fi numit un buget al dezvoltării acel buget care taie un miliard de la autoritățile locale?”, întreabă deputatul sucevean.

Ioan Balan a afirmat că PSD i-a atacat pe liberali spunând că au fost doar jumătate de acord cu mărirea alocațiilor atunci când s-a votat amendamentul și jumătate au fost împotrivă atunci când nu am votat bugetul. „Noi am considerăm că acest buget este unul prost făcut, foarte târziu adus în Parlament, cu trei luni de zile întârziere, și un buget care nu rezolvă deloc problemele sociale și economice ale românilor. Nu aveam cum să fim de acord cu acest buget. De aceea, noi am depus aproape 1.000 de amendamente, pe care speram că măcar parțial vor fi adoptate și probabil că atunci am fi putut să ne asumăm și noi bugetul și am fi putut să votăm. În condițiile în care certitudinea rămâne doar dublarea alocațiilor, acest buget nu a putut fi votat de către PNL și nu ni-l asumăm deloc”, a conchis Ioan Balan, deputat PNL de Suceava.

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a afirmat că cei de la PSD-ALDE au întârziat depunerea bugetului și acum încearcă să lege nepromulgarea de alocațiile copiilor. „Iozefini e copil mic pe lângă ei. Vedeți pe centura Sucevei. Ieri am anunțat că azi merge o comisie ca să vedem ce e acolo, iar azi au apărut la poză ultilajele. Aceeași poveste s-a întâmplat și în Parlament. A trecut un amendament propus de liberali la alocații, s-a stins becul. Pauză. Cum să le lăsăm lor asta? Noi depunem amendament”, a spus Flutur. (D.P.)

Vezi si

 Bărbat din Dornișoara, amendat cu 5.000 de lei pentru că a fost prins transportând fără acte lemn de foc de  1.300 de lei

Miercuri, la ora 18:00, lucrătorii de poliție din cadrul SPR 15 Vatra Dornei, împreună cu …