Saturday , April 20 2024

CSU Suceava a reușit prima victorie din returul Ligii Zimbrilor

Echipa antrenată de Adi Chiruț s-a impus miercuri seară, pe teren propriu, în fața celor de la Minaur Baia Mare, cu scorul de 29-24, într-un meci din etapa a XIX-a a sezonului regulat. Cu 6 goluri, Florin Ciubotariu a fost cel mai bun marcator din tabără universitarilor. După acest succes, CSU Suceava a urcat un loc în clasament, până pe 12 

Şase etape. Atât le-au trebuit handbaliștilor de la CSU Suceava pentru a obține prima victorie în returul Ligii Zimbrilor. Trupa condusă de Adrian Chiruț și Iulian Andrei a spart gheața în acest an, după ce s-a impus miercuri seară, în sala “Dumitru Bernicu”, în fața celor de la Minaur Baia Mare, cu scorul de 29-24, într-un meci din runda a XIX-a.

Aflată sub presiunea rezultatului, echipa suceveană a intrat cu greu în meci și a ratat primele trei atacuri, primul gol în poarta oaspeților venind din brațul lui Ciubotariu, care a transformat o aruncare de la 7 metri pentru scorul de 1-3. Universitarii au alergat până în minutul 18 după egalare și au obținut-o, Şoldănescu punctând de pe semicerc pentru 9-9. Gazdele au preluat pentru prima oară conducerea pe tabelă în minutul 23, când Tîrzioru a înscris pentru 12-11, însă Minaur a revenit pe finalul reprizei, pauza consemnând egalitate, scor 16-16.

La reluarea jocului, Adomnicăi puncta ca-n prima tinerețe, cu un trasor de la 9 metri și desprindea formația suceveană la două lungimi, scor 19-17, în minutul 34. Golul serii avea să-i aparțină însă lui Burlacu, șeptarul universitarilor majorând avantajul la 23-20, după ce a înscris cu poarta goală din propria jumătate de teren. În ciuda time-out-ului cerut de banca băimărenilor, oaspeții n-au avut replică, iar Baican a dus scorul la 25-20, în minutul 50. Gazdele au gestionat perfect ecartul pe final, iar CSU Suceava – Minaur s-a terminat 29-24.

CSU Suceava: Erhan, Andrei – Ciubotariu (6 goluri), Golubovic (3 goluri), Burlacu (3 goluri), Tîrzioru (3 goluri), Lakovic (3), Adomnicăi (2), Dragnea (2), Şoldănescu (2), Costea (2), Baican (2), Petrea (1), Oancea, Ionescu și Sandu. Antrenori: Adrian Chiruț și Iulian Andrei.

Chiruț: “Sunt trei puncte binevenite, mai ales pentru moral”

“Sunt trei puncte binevenite, mai ales pentru moralul echipei, dar mai este mult până la finalul campionatului. Sper să ne clasăm cât mai sus la sfârșitul sezonului regulat, după care urmează play-out-ul, unde se va da adevărata luptă. Important este că am început să ne dăm drumul la joc, chiar dacă au mai apărut unele greșeli. Cred că și jucătorii și-au dat seama că asta este valoarea lor și că pot mai mult”, a declarat antrenorul Adi Chiruț, la finalul meciului de miercuri seară cu Minaur.

Rezultatele etapei a XIX-a:

CSM Bacău – Dinamo București 23-35

Politehnica Timișoara – HC Dobrogea Sud 27-30

CSM București – Steaua București 25-28

CSU Suceava – Minaur Baia Mare 29-24

Universitatea Cluj – HC Buzău 25-31

CSM Făgăraș – Dunărea Călărași 22-24

CSM Focșani – Potaissa Turda (aseară)

În următoarea rundă, CSU Suceava va evolua miercuri, de la ora 18.00, pe terenul liderului clasamentului HC Dobrogea Sud Constanța.

La finalul sezonului regulat, ultimele șase clasate vor intra în turneul play-out, unde nu vor mai conta punctele acumulate până atunci, ci vor primi un punctaj în funcție de loc, astfel că locul 9 va primi 5 puncte, locul 10 – 4 puncte, locul 11 – 3 puncte, locul 12 – două puncte, locul 13 – un punct, iar ultimul loc va rămâne cu 0 puncte. Ca și anul trecut, după turul și returul din play-off, ultimele două clasate vor retrograda direct, locurile 3 și 4 vor merge la turneul de baraj pentru menținere, iar primele două vor rămâne direct în Liga Zimbrilor. (Dănuț CHIDOVEȚ)

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …