Tuesday , April 23 2024

Peste 180 de elevi au participat sâmbătă la cea de-a X-a ediție a proiectului Biodiversity, de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului

Pe lângă elevii din județul nostru, la eveniment au participat și elevi din Neamț, Iași și Teleorman  

Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului a găzduit zilele trecute cea de-a X-a ediție a proiectului Biodiversity, concurs județean cu premii, având ca temă ecologia și protecția ­me­diului.

“La concurs au participat aproximativ 180 elevi de la școli și licee din județ, după cum urmează: Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Li­ceul cu Program Sportiv, Colegiul de Informatică “Spiru Haret”, Liceul Tehnologic nr. 1 din Câmpulung Mol­­­­dove­­nesc, Colegiul Tehnic “Sa­muil Isopescu” și Colegiul Economic Dimitrie “Cantemir Su­­ceava”,  Cole­giul “Alexandru cel Bun” Gura Humo­­rului, Scoala Gimnazială Bo­­sanci, Liceul Tehnologic “Mihai ­Eminescu” Dum­brăveni, Scoala Gim­­nazială “Ioan Ciurea” Fălticeni, Scoala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” Sche­ia, Scoala Gimnazială “Cristofor Simionescu” Plopeni, Scoala Gimnazială “Ion Creangă” Su­ceava, Scoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, precum și școli din alte județe reprezentate de elevi și profesori coordonatori, în calitate de invitați. Este vorba despre Colegiul Tehnic “Ion Creangă” Târgu Neamț, Liceul Tehnologic „Virgil Mad­gearu” Iași și Scoala Gimnazială “Stefan cel Mare” Alexandria, județul Teleorman”, a declarat profesorul coordonator Monica Huțan.

Ca noutate, în acest an, activitatea a avut și o secțiune dedicată juniorilor, adică elevilor de gimnaziu, care a reunit un număr de 84 de elevi.

“Proiectul și-a propus ca participanții să identifice cauzele diverselor probleme de mediu, să găsească soluții adecvate în vederea abordării de către aceștia a unei atitudini responsabile în momentul în care desfășoară activități outdoor și indoor. Conectarea elevilor la aspecte ce vizează probleme de mediu, dezvoltarea competențelor de comunicare în limba engleză, cultivarea spiritului de colaborare, co­mpetiție și fair-play, încurajarea unei abordări interdisciplinare a unei problematici actuale și încurajarea afirmării inteligențelor multiple ale elevilor sunt doar câteva dintre obiectivele urmă­rite de coordonatorii proiectului”, a completat profesorul Monica Huțan. (Cristina RUSTI)

 

Vezi si

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană organizează  o delegație de companii internaționale interesate să descopere potențialul de afaceri al orașului Siret și al Bucovinei

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România)  organizează în perioada 22-24 mai o delegație …