Tuesday , April 16 2024

Un nou accident de circulaţie în curba blestemată din Prisaca Dornei

Soferul unui microbuz de la Servicii Funerare Vatra Dornei a pierdut controlul asupra maşinii în „curba morţii” din Prisaca Dornei, intrând în gardul unei gospodării u din fericire, nimeni nu a fost rănit prisaca dornei accident

Ieri, pe la ora 10.00, un bărbat de 59 de ani, în timp ce conducea autoutilitara Volkswagen Transporter pe DN 17, pe raza localităţii Prisaca Dornei, comuna Vama, din cauză că nu a adaptat viteza, în curba „morţii” din sat a pierdut controlul asupra volanului şi a ajuns cu vehiculul în curtea unei case, aproape de a dărâma peretele imobilului. Din fericire, şoferul a scăpat nevătămat. El a fost amendat cu 870 de lei pentru neadaptarea vitezei.

Duba condusă de bărbat aparţine unei firme de servicii funerare, care se deplasa la Spitalul Judeţean Suceava pentru a prelua o bătrână decedată la această unitate medicală.

Oamenii chiar făceau haz de necaz şi spuneau că şoferul le-a băgat „mortu-n casă” proprietarilor locuinţei respective.

La data de 16 decembrie 2017, un autovehicul condus de un bistriţean, la bordul căruia se aflau şase persoane s-a răsturnat în curba periculoasă din Prisaca Dornei, loc în care în ultimii ani şi-au pierdut viaţa mai mulţi oameni. In jurul orei 10.00, Ion Popa, în vârstă de 57 de ani, din oraşul Sângeorz-Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud, în timp ce conducea autoturismul Opel, în care avea cinci pasageri, pe DN 17, pe raza satului Prisca Dornei, comuna Vama, la un moment dat, într-o curbă deosebit de periculoasă spre stânga, semna­lizată regulamentar, din cauza faptului că nu a adaptat şi redus suficient viteza de deplasare pe un sector de drum unde limita maximă a vitezei legale este de 30 km/h stabilită prin indicator rutier, a pierdut controlul asupra volanului, apoi a intrat in ­co­liziune cu un stâlp din beton al reţelei electrice situat pe partea dreaptă şi cu gardul unei case.

În urma accidentului a rezultat rănirea Doinei Creţu, de 50 de ani şi a Marianei Dociu, de 48 de ani, ambele din comuna Maieru, judeţul Bistriţa-Năsăud, pasagere în autoutilitară.

Curba blestemată din Prisca Dornei şi-a luat tribut şapte vieţi

In ultimii ani, în curba respectivă din Prisaca Dornei s-au produs mai multe accidente mortale în care şi-au pierdut viaţa şapte oameni.

La data de 2 aprilie 2015, în jurul orei 12.15, un TIR Man care tracta o semiremorcă încărcată cu cherestea, condus de Marius Cobşa, de 39 de ani, din oraşul Băicoi, judeţul Prahova, într-o curbă periculoasă la stânga, a intrat în balans, a rupt un stâlp de joasă tensiune, a distrus gardurile de la două case şi s-a răsturnat în curtea unei gospodării aflate în apropiere de DN 17, distrugând geamurile şi peretele unei case. In urma impactului, şoferul şi cei doi pasageri din cabina TIR-ului, Adrian Dumitrache, de 23 de ani şi Viorel Pană, de 30 de ani, ambii din Băicoi – Prahova, au decedat striviţi de cheresteaua transportată. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă. Din cauza acestui eveniment rutier traficul rutier de pe DN 17 a fost blocat mai bine de trei ore, cât timp vehiculul a fost scos din curtea în care s-a răsturnat.

In seara de 30 mai 2013, în satul Prisaca Dornei din comuna Vama şi-au pierdut viaţa patru oameni, după ce un TIR încărcat cu cherestea s-a prăbuşit într-o curbă, în ograda unui om. Laurenţiu Călinescu de 45 de ani, fiica acestuia, Elena Călinescu, de 21 de ani, care pe la ora 21.00 se odihneau într-un balansoar din curtea casei, au fost îngropaţi sub un munte de scânduri revărsate din TIR-ul condus de Visarion Scheuleac, de 32 de ani, din Stulpicani. Si cei doi ocupanţi ai cabinei TIR-ului care s-a răsturnat peste familia Călinescu, Visarion Scheuleac şi Andrei Sbârnău, şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident.

La data de 1 noiembrie 2012, în jurul orei 15.30, un alt accident asemănător a avut loc în aceeaşi zonă. Marian Filip, de 30 de ani, din judeţul Bistriţa Năsăud, conducea camionul DAF pe direcţia Bistriţa – Suceava. El transporta în remorca camionului ardei pe care i-a adus din Spania şi care trebuiau să ajungă în Republica Moldova. La un moment dat, în localitatea Prisaca Dornei, într-o curbă la stânga nu a adaptat viteza, vehiculul a intrat în balans şi s-a răsturnat în partea dreaptă, exact în curtea în care în mai 2013 patru persoane şi-au pierdut viaţa într-un teribil accident. De această dată, din fericire, şoferul a scăpat teafăr, doar camionul fiind avariat. De asemenea, gardul gospodăriei a fost distrus, precum şi troiţa ridicată în memoria celor care şi-au pierdut viaţa în mai 2013. Bistriţeanul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. (Dănuţ ZUZEAC)

Vezi si

Societate amendată cu 60.000 lei pentru abandonări de deșeuri reciclabile

Garda de Mediu Suceava a fost sesizată cu privire la abandonarea unei cantități foarte mari …

2 comments

  1. nici un blestem, nici o problema tehnica! doar prostie cat incape la piesa dintre volan si scaun! telefoane, sms-uri, e-mailuri, discutii cu cei din masina, orice, numai atentie la ocupatia care ar trebui sa fie principala nu! pot pune si restrictie de 10km/h, ca tot vor fi cativa care vor iesi in decor din cauzele maisus enumerate.

  2. Nu zic ca uni nu adapteaza viteza. Dar de ,,calitatea asfaltului” (materia prima)pe tot drumul de la Suceava pina la intrarrea in judetul Bistrita cine este responsabi?