Thursday , March 28 2024

Deputatul Maricela Cobuz: “Guvernul României continuă să investească în educaţie şi sănătate”

Deputatul PSD de Suceava Maricela Cobuz a depus ieri, 20 martie 2018, în Camera Deputaţilor, o declaraţie politică intitulată „Guvernul României continuă să investească în educaţie şi sănătate” .maricela cobuz

În cadrul declaraţiei politice, deputatul sucevean a precizat faptul că în cadrul Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat din data de 10 martie 2018, desfăşurat la Bucureşti, Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a prezentat educaţia şi sănătatea ca factori strategici de dezvoltare pentru ţara noastră. Totodată, au fost prezentate 100 de măsuri ce vor fi realizate în 2018, măsuri ce au vizat şi modernizarea sistemului educaţional şi cel de sănătate.

„Pentru domeniul educaţie se impune modificarea Legii educaţiei, modificarea curriculei şi a programei şcolare şi corelarea acesteia cu cerinţele pieţei muncii. Se vor introduce măsuri care să contribuie la combaterea violenţei în şcoli, se urmăreşte îmbunătăţirea infrastructurii şcolare şi digitalizarea învăţământului. Se va pune accent pe îmbunătăţirea educaţiei din mediul rural, astfel se vor finaliza 178 de creşe şi grădiniţe şi se va finaliza modernizarea a 618 unităţi de învăţământ. În ceea ce priveşte domeniul sănătăţii, în anul 2018 se vor demara execuţiile pentru spitalul republican, pentru cele 5 spitale regionale (Timişoara, Constanţa, Galaţi, Târgu Mureş şi spitalul metropolitan din Bucureşti)”, a declarat Maricela Cobuz.

Referindu-se la reforma în sistemul sănătăţii, parlamentarul sucevean a anunţat că va fi adoptată o nouă Lege a Sănătăţii şi o nouă lege a adopţiilor şi se va institui un program pentru persoanele cu dizabilităţi. Se va construi în anul 2018 prima Reţea naţională de radioterapie din Europa care va cuprinde 12 computere tomograf, 12 centre de radioterapie şi 21 de RMN-uri.

De asemenea, Guvernul Dăncilă va achiziţiona, împreună cu Ministerul Sănătăţii, 100 de incubatoare pentru maternităţi. Se vor finaliza 6 unităţi sanitare, printre care 4 unităţi din mediul rural şi se vor achiziţiona 356 de ambulanţe şi autospeciale, dintre care 80 de ambulanţe SMURD şi 276 de autospeciale MAI.

Tot în anul 2018, ca măsură de guvernare, se vor rezolva problemele medicamentelor, se vor adapta procedurile interne la standardele europene, se vor continua programele anuale de screening şi prevenţie. Se vor construi centre multifuncţionale de sănătate în mediul rural, astfel medicina va deveni centrată pe nevoile pacientului.

„Ca medic şi deputat PSD în Comisia pentru sănătate şi familie voi sprijini toate acţiunile guvernării, contribuind astfel la dezvoltarea României”, a declarat deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz. (T.A.)

Vezi si

Un bărbat de 28 de ani și tatăl său au terorizat luni în șir o familie din Vama pentru o bucată de pământ. Tânărul a fost reținut

Polițiștii din Vama au în lucru un dosar dosarul penal privind comiterea infracțiunilor de tulburare …