Thursday , April 25 2024

Un tânăr de 19 ani a murit într-un accident produs de un șofer beat la Negostina

Soferul de 23 de ani al unui BMW a pierdut controlul asupra mașinii și s-a răsturnat. El avea o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat u tânărul de 19 ani era pasager în mașină. Soferul împreună cu al treilea pasager au fost răniți. Incă un accident a fost produs vineri de niște tineri cheflii în cartierul George Enescu. Pe mai toate șoselele importante ale județului au fost prinși la sfârșitul săptămânii trecute șoferi băuți la volan

 accident noaptea

Alcoolul la volan a readus și la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat județul Suceava în topul național al accidentelor rutiere. Un mort, mai mulți răniți și un număr foarte mare de șoferi inconștienți au fost surprinși de polițiști la volan sub influența alcoolului.

Cel mai grav eveniment rutier din această categorie s-a petrecut sâmbătă dimineață în zona localității Negostina, de lângă Siret. Pe la ora 6.15, Emanoil Petru Huțanu, din Siret, conducând un BMW, pe fondul excesului de viteză, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a ieșit în afara părții carosabile. Răzvan Gabor, de 19 ani, pasager în mașină, a decedat pe loc, iar șoferul de 23 de ani și Răzvan S. de 18 ani, tot pasager, au fost răniți și au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri ­me­dicale.

Emanoil-Petru Huțanu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Răzvan S.  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Emanoil-Petru Huțanu a fost transferat ulterior de la Spitalul Orășenesc Siret la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat cu fractură peroneu drept și fractură marginală tibie stângă. S-a luat legătura cu procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a decis continuarea cercetărilor în cauză, fără a fi dispuse măsuri privative de libertate față de șofer întrucât starea de sănătate a acestuia nu permite. In cauză s-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „vătămare corporală din culpă” și „conducere sub influența băuturilor alcoolice”.

Accident produs în George Enescu de un șofer băut

Suceveanul I.P.  a sesizat prin 112 vineri, în jurul orei 16.00 faptul că a fost implicat în calitate de pasager într-un accident rutier în urma căruia a rezultat avarierea autovehiculului în care se afla, pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava, iar conducătorul auto care a provocat accidentul este sub influența alcoolului.

În urma verificărilor a rezultat că, la data de mai sus, la ora 15.55, Vasile Iacob, de 37 ani, din municipiul Suceava a urcat la volanul autoturismului Opel Astra care era staționat pe bulevardul George Enescu, iar în momentul în care a pus mașina în mișcare și executa manevra de mers cu spatele, nu s-a asigurat și a acroșat autoturismul Volkswagen Golf condus regulamentar de către G.P., de 26 de ani, din municipiul Rădăuți, pe banda de lângă trotuar. În urma accidentului au rezultat avarii minore la cele două autovehicule.

În autoturismul Opel se mai aflau în calitate de pasageri Eugen Zaharia., de 56 de ani, din municipiul Suceava și Vasile R..

După producerea evenimentului rutier, conducătorul auto și cei doi pasageri au coborât și au încercat să discute cu ocupanții din celălalt autoturism. În momentul în care G.P. a observat că cele trei persoane se aflau sub influența alcoolului, l-a rugat pe I.P. să sesizeze poliția.

După efectuarea apelului la 112, la volanul autoturismului Opel a urcat Zaharia Eugen, care a pornit spre strada Luceafărului.

La sosirea echipajului de poliție la fața locului, au fost identificate în stația Mobila cele două persoane care au sunat la 112. De asemenea, în stația de autobuz din zonă se aflau și celelalte  trei persoane, care erau sub influența alcoolului.

Vasile R. a devenit recalcitrant și a refuzat să se legi­timeze. Acesta a refuzat să însoțească polițiștii la autospeciala de poliție și a devenit agitat și agresiv, motiv pentru care s-a folosit pentru imobilizare sprayul lacrimogen și forța fizică, fiind încătușat. Eugen Zaharia a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat probe de sânge în vederea determinării alcoolemiei.

Consum de alcool la volan pe șoselele județului

Alte câteva exemple au fost furnizate de IPJ Suceava, rezultate în urma acțiunilor privind combaterea consumului de băuturi alcoolice la volan, în acțiunile desfășurate la sfârșitul săptămânii trecute. Astfel, sâmbătă seară, pe la 16.30, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului au oprit pe raza localității Păltinoasa, pe DN 17, un autoturism marca Honda, care a fost depistat cu viteza de 84 km/h în localitate, la volanul căruia se afla N.B., de 42 ani, din comuna Stroiești. Bărbatul  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă cel în cauză a refuzat să i se recolteze mostre biologice de sânge.

In aceeași zi, în jurul orei 17.30, polițiștii din Vicovu de Sus au oprit pe Calea Bucovinei din oraș autoturismul marca Mercedes înmatriculat în Marea Britanie, condus de B.T., de 42 de ani, din localitate, care nu posedă permis de condu­cere.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 23.52, polițiștii Postului de Poliție Ostra și Stulpicani, în timp ce executau serviciul de supraveghere și control al circulației rutiere pe DJ 177/A, pe raza comunei Ostra, la intersecția DJ 177/A cu  DC Ostra, au oprit pentru control autoturismul Suzuki Grand Vitara, condus de către F.C., de 27 de ani, din comuna Ostra. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică,  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge.

In noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.35, polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier al Poliției Municipiului Fălticeni, în timp ce desfășurau activități de control al traficului rutier, au oprit pentru control în comuna Bogdănești autoturismul BMW care circula pe D.J 155 A  pe direcția Bogdănești-Rîșca, condus de C.P., de 22 de ani, din comuna Slatina. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,67 alcool pur în aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

In aceeași noapte, la ora 01.55, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava, Biroul Rutier, în timp ce acționau pe linia respectării normelor rutiere pe bd. 1 Mai din munici­piul Suceava, au oprit pentru control un autoturism marca VW. Golf 5, înmatriculat în Marea Britanie, condus de S.A., de 27 ani, din orașul Siret.

Întrucât conducătorul auto mirosea a alcool, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg./l alcool pur în aerul expirat și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In toate cazurile s-au întocmit dosare  penale privind infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”, la care s-au adăugat și alte infracțiuni derivate. (Neculai ROSCA)

 

 

 

Vezi si

O nouă sesiune de admitere la Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi ”Petru Rareș” Fălticeni, care a scos la concurs 350 de locuri

Data limită de înscriere a candidaților este 14 mai a.c., iar dosarele pot fi depuse …

One comment

  1. Pedepsele ar trebui triplatre , poate asa se va oopri consumul de alcool la volan , vorbitul la mobil cand se afla la volan