Thursday , April 18 2024

Bucovina Rădăuți a promovat în Liga a III-a

Echipa antrenată de Daniel Bălan a ajuns în eșalonul trei al fotbalului românesc, după ce s-a impus sâmbătă, pe teren propriu, în fața bistrițenilor de la ACS Dumitra, cu scorul de 2-1, în manșa secundă a barajului de promovare. La meciul de la Rădăuți au asistat aproape 3.000 de spectatori, o asistență record pentru stadionul Municipal. CSM Bucovina și-a asigurat victoria prin golurile marcate de Vitu (45+1) și Bandi (‘82), oaspeții punctând prin Tomoioagă (‘87)  

 Radauti - promovare (2)

CSM Bucovina Rădăuți a reușit să promoveze în Liga a III-a în urma victoriei, scor 2-1, pe care a obținut-o sâmbătă, pe teren propriu, în fața bistrițenilor de la ACS Dumitra, în manșa secundă a barajului.

“Mizez pe aportul publicului rădăuțean. Sper să vină în număr cât mai mare, iar la final să ne bucurăm împreună”, declara înaintea meciului antrenorul Daniel Bălan. Iar iubitorii fotbalului din zonă au răspuns la apel printr-o asistență record, aproape 3.000 de spectatori fiind prezenți sâmbătă în tribune sau la gardurile Stadionului “Municipal”.

Pe teren, cele două formații și-au împărțit ocaziile de gol în prima repriză. Ihanatiuc a tras un prim semnal de alarmă, cu un șut deviat puțin pe lângă poarta oaspeților, iar execuția lui Ionesi a fost blocată la cinci metri de țintă. ACS Bistrița a avut o șansă imensă prin Bucur, care a nimerit bara, iar, mai apoi, Sergiu Costin a tras de la distanță peste transversală. Des­chiderea scorului a venit în minu­tele de prelungire ale primei reprize, când Stoian a executat un corner de pe partea dreaptă, Uilean a trecut pe sub minge, iar căpitanul Vasile Vitu, venit lansat din spate, a înscris cu capul pentru 1-0 la pauză.

Echipa antrenată de Daniel Bălan avea să-și dubleze avantajul pe tabelă în minutul 82, când ex-rapidistul ­E­duard Bandi a prins un șut sănătos de la 25 de metri la care mingea a po­posit în plasa porții lui Uilean. CSM Bucovina își putea securiza promovarea, dar același Bandi a ratat de două ori din poziții excelente, iar rădăuțenii au trăit periculos finalul meciului, mai ales că nou-intratul Tomoioagă a redus din diferență cu capul, cu trei minute înainte de final. Golul egalizator, sinonim cu promovarea pentru echipa bistrițeană, nu a mai venit însă.Radauti - promovare (1)

Bucovina Rădăuți – ACS Dumitra s-a terminat 2-1, iar din toamnă, pe stadionul Municipal, se va vedea din nou fotbal de nivelul Ligii a III-a.

CSM Bucovina Rădăuți: Pu­ianu – Alecsandru, Vitu, Vișinar, Antonesei, Zaremba, Ihnatiuc, Julei, Bandi, Stoian, Ionesi. Au mai intrat: Lelcu, Tofan și I. Mihai.

ACS Dumitra: Uilean – Sg. Mândrean, Stefănuț, Chibulcutean, Cornel Pop – Sg. Costin, Cristian Pop, Rebri­șo­rean, Cilean – Coș­neac, Bucur.Au mai intrat: Hazbei, Tomoioagă, Pavel și Martău.

“Este o bucurie imensă pentru noi și pentru oraș. Această promovare ne încununează munca de un an de zile. Am întâlnit un adversar experimentat, dar cu cât este mai greu, cu atât este mai frumos. Avem câteva zile de sărbătorit după care ne reapucăm de treabă pentru că vrem să terminăm pe un loc cât mai sus în clasament în viitorul sezon al Ligii a III-a”, a declarat atacantul Iulian Ionesi. t

 

Vezi si

Cupa Olimpiadei Sportului Militar Liceal, câștigată de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare”

La această etapă a olimpiadei, lotul colegiului câmpulungean a fost format din 87 de sportivi, …

One comment

  1. Doamne! În ce hal s-a ajuns …
    Cu ani în urmă ne mândream că avem echipe în B sau în A (Liga Națională sau cum s-a tot chemat) și ne bucuram că Daniel Balan sau alții sunt pe la tot felul de echipe centrale sau peste hotare (nu mă refer doar la Habarovsk).
    Acum am ajuns să ne bucurăm că o fostă glorie locală a antrenat o echipă de prjn județ care a promovat în Liga a III-a.
    Asta, desigur, după ce altă glorie locală a fotbalului n-a reușit să pună pe direcție echipa municipiului Suceava.
    Îi doresc lui Daniel Balan să ajungă să promoveze o echipă – poate chiar această echipă – și în Liga a II-a sau, de ce nu, chiar mai sus!
    Vă doresc și vouă să scrieți cât mai repede despre această reușită!
    Până atunci, remarc sincer că poza este reușită!